Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha ma házilag készítek marcipá...

Ha ma házilag készítek marcipánt az itt talált recept alapján ( 200 g mandula,200 g cukor, pár csepp víz) de csak szombaton szeretném felhasználni akkor addig hol tároljam? Hűtőben vagy elég a konyhában? Félek hogy a hűtőben "bevizesedik"

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Száraz, hűvös helyen kell érlelni /az igazit kb, fél évig, de az megfizethetetlen/.

Legalább az arányok jók a receptedben, 1/1-s a marcipánod, de ne lepődj meg, ha más a színe és íze, mint a boltinak, azok általában 1/3-s utánzatok.

2011. szept. 1. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
készítettél már házilag marcipánt? mert az nagyon nem olyan mint a cukrászdai..!! amúgy csomagold be fóliába és rakd be a spájzba.ha az nincs akkor a konyhába olyan helyre ahol nincs túl meleg. hűtőbe felesleges,mert akkor nagyon megkeményedik,de ott sem lesz baja.
2011. szept. 1. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Láttam már házit, de még nem csináltam. Csak díszítésnek szánom tortára. Nem akarom az egészet befedni csak kis formákat kivágni a kinyújtott marcipánból.
2011. szept. 1. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
diszítésre jó lesz.befedésre tényleg nem az igazi..
2011. szept. 1. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

2. válaszolónak.

Minek kell lefikázni, sokkal finomabb a házi marcipán, mint a bolti, még a marcipánkenyér is 1/3-s /10 dkg. mandulához, 30 dkg. cukor/, nem 1/1-es mint ahogy a kérdező készíti, nem véletlen írtam neki a válaszomat. Qrva drága, de nagyon finom!

2011. szept. 1. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

2.válaszoló vagyok.


és nem fikáztam le.

még a kérdező is értette,hogy mire céloztam.

nem az ízére gondoltam,hanem az állagára.mert a bolti az sokkal egyneműbb és sokkal szebb ha a torta ezzel van befedve,de csak díszítésre teljesen jó a házi is.

Amúgy a cukrászdainál is ugyanezek az arányok (jó esetben)

csak annyi különbség van köztük,hogy azt hengergéppel készítik.

2011. szept. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
nem lesz baja a hűtőben :)
2011. szept. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Egészpontosan márványhengerek között préselik, fél évig hetente legalább egyszer.

Nincs ma olyan cukrászda /legalábbis én nem találtam olyat, vagy harminc éve a Hauer-ban csináltak, ahol 1/1-s marcipán lenne/. Egyébként borításnak is a házit javaslom, még ha nem is olyan egynemű.

2011. szept. 1. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

én is tudom,hogy márványhengerek között hengerlik.

cukrásznak tanultam és gyakran csináltunk marcipánt.3szor kellett hangerelni ahhoz,hogy egynemű legyen.

kár,hogy nem lehet kapni iyet kisebb vátozatban..

2011. szept. 1. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!