Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet csinálok, másfél...

Pörköltet csinálok, másfél kiló sertés combból . Mennyi hagymát, paradicsomot, paprikát tegyek bele, hogy jó szaftos pörköltet kapjak?

Figyelt kérdés
Szeretnék több levet csinálni neki,de ne olyan folyós,hanem nagyon szaftos legyen :)
2013. nov. 26. 10:38
 1/10 anonim ***** válasza:
4%
1kg hagymát ,3 paradicsomot ,és 2 paprikát nyugodtan tegyél bele .. És zsiron piritsd le a hagymát : jól legyen lepiritva..
2013. nov. 26. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Én 2-3 nagyobb hagymát tennék bele és 2-2 paradicsomot és paprikát
2013. nov. 26. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :)
2013. nov. 26. 10:57
 4/10 anonim ***** válasza:

A másfél kg. húshoz max. kb. 20 dekányi vöröshagymát, és 1-2 db (nagyságtól függő) zöldpaprikát tennék.

Ízlés dolga ugyan, mi nem szeretjük, ha a vöröshagymától édes ízű lesz a pörkölt, inkább a zöldpaprika, és a husi alapos átdinsztelése adja a sűrű szaftot!


De mondom, ez szokás és ízlés kérdése. Majd te is kitapasztalod, hogy nálatok melyik lesz "nyerő"!

2013. nov. 26. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

3 közepes fej (4-5 cm átm) hagyma, semmi több. tévhit, hogy attól lesz sűrű a szaft. csak a gyomrunkkal babrálunk ki egy kiló hagymával...

a hagymát a zsiradékon el kell főzni, majd visszasütni zsírjára, erre a kockázott hús és együtt pirítani tovább. a hús is levet fog engedni, abban párolni. ha elfőtte akkor pótolni felöntölével, vagy kis vízzel. mindig csak annyival, amennyi éppen ellepi. a jóféle pirospaprika is elengedhetetlen.

1-1 szem paprika-paradicsom (hámozva, kockázva )finom alapanyaga a jó szaftnak.

Az utolsó felöntéskor szabályozhatod a pörkölt "hosszát ", de ne higítsd fel.

2013. nov. 26. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
első: 1 kg hagyma..??
2013. nov. 26. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
4%

Minél több a hagyma annál szaftosabb a pörkölt, habár igaz édeskés is lesz tőle kicsit.

Én másfél kg húshoz másfél kg hagymát rakok...

2013. nov. 26. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Én amikor eddig csináltam , akkor azt hiszem 1,5 db hagymát tettem bele. Jó szaftos lett,de mindig kevés volt a leve...Ha meg fokozatosan is,de felöntöttem,akkor is csak ilyen lé lett,nem olyan szaftos...Most 4 nagyobb hagymát tettem bele,kiváncsi leszek milyen lesz :)
2013. nov. 26. 12:06
 9/10 doboszoli ***** válasza:

Az 5-ös válaszoló szívemből szólt..!

Ne a hagyma határozza meg a pörkölt ízét, hanem a jóféle édes-nemes paprika.

A hagymát visszasütni kötelező, akár kétszer is!

Ha nagyon bő, és vastag szaftot akarsz, akkor a comb mllé tegyél némi ketté vágott fehér csontot.(100 forinton belül van kilója)

2013. nov. 26. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm a megerősítést :)
2013. nov. 26. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!