Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni az...

Hogyan kell csinálni az iskolai tejbegrizt? Annak olyan finom ize van, mi a receptje?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 12:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
tej helyett tejszínt kell beletenni. Ennyit tudok, de még nem csináltam. Párom anyukája csinálja úgy, és imádom.
2009. dec. 3. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Tejszin, tutira nincs benne, hiszen az nagyon drága.

A víztől olyan finom, tehát tej és víz+ a gríz. Arányokat nem tudok.

2009. dec. 3. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
52%
Anyósom oviba dolgozott, csak tudja, de lehet ott a konyhán a tejszínt felhigitották, de nem annyira mintha tej lenne.
2009. dec. 3. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

nah ahogy olvastam ezt a tejszínest megkívántam, főzőtejszín+minimális tejjel elkészítettem, de annyira émelyítően zsíros hogy már bánom:S

Egyébként nem lenne ízre rossz, csak tömény.

De nem hasonlít az iskolaihoz!

2009. dec. 3. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolait hígabbra főzik, mint az otthonit. Több benne a tej, meg a víz. A cukrot, meg a sót se felejtsd ki belőle:).
2009. dec. 3. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

Azért olyan finom, mert legalább öt percig főzik! Nme csak egyig Mindenki úgy szokta addig önti, míg sűrű lesz s kész! Nem úgy kell!


Itt a pontos recept:személyenként két deci tej, két púpos kiskanál gríz, 2 kiskanál cukor, összesen az egészbe egy kis csipet só.Előre kimérjük egy csészébe a grízt.

Tejet forralunk.

Picit megsózzuk, ez fontos. Csak mint a vajaskenyeret, picit.

Ha forr, decinként egy púpos kiskanál grízt szórunk bele.Közben a másik kezünkkel fakanállal kevergetjük.

Több darát nem szabad használni. Ha mind beszórtuk, kislángon addig főzzük - szorgalmasan kavargatva - míg a szemek megduzzadnak, üvegessé válnak.A gríz meg besűrűsödik. MInt a mártás, annyira. Akkor félrehúzzuk, egyszer-kétszer még megkavarjuk. Pár perc után szedjük csak tányérba.Addig még sűrűbb lesz.

Így nagyon finom lesz a tejbegríz!

2009. dec. 3. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Most mit főzzek? Grízt, vagy kukoricakását tejben?? Olyan éhes lettem! Mi a grízt baracklekvárral esszük.
2009. dec. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

Kedves 19:52


a kiskanál kávés vagy teáskanál?

2009. dec. 4. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia! Aktuális még a kérdésed? Mert én kifaggattam egy konyhás nénit!
2010. febr. 17. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
engem érdekel igen, kérlek írd le. és van még más menzás recepted is?
2010. febr. 17. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!