Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy jó Tiramisu receptem....

Van egy jó Tiramisu receptem. A habtejszín fel kell verni előtte, vagy csak összekeverni a vajkrémmel? Lent recept.

Figyelt kérdés

Tiramisu nagyon egyszerűen

Recept Hozzászólások (4 db)

Lefotóztam, levideóztam


Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem


Ezt a receptet már megfőztem!


A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése


Recept mentése

Cikk megosztása


Recept megosztása

MySpace Facebook Google Bookmarks Windows Live Favorites Yahoo MyWeb Yahoo Bookmarks

Recept elküldése


Recept küldése

Nyomtatás


Csak a receptet


Hozzászólásokat is

Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Mégse

Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Mégse

Recept elküldése


Tiramisu nagyon egyszerűen

Címzett neve:

Címzett e-mail címe:

Megjegyzés:

Küldő neve:

Küldő e-mail címe:


Biztonsági kód

A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Elküld Mégse

A receptet elküldtük!


* Másnak így tetszett:

* Elkészítési idő: 15 perc

* Elkészítés nehézsége:


* Árkategória:


* Hányan tették saját recepttárjukba: 93

* Hányan küldték tovább: 21


Hozzávalók:


* 2 csomag piskóta

* 2 x 2,5 dl habteszín

* 25 dkg natúr vajkrém

* 2 csomag vaníliás cukor

* 15 dkg kristálycukor

* 2 dl hideg kávé + víz

* instant kakaópor a tetejére


Elkészítés:


Összedolgozom a vajkrémet, a habtejszíneket, a cukrot, a vaníliás cukrot kézi mixerrel. Majd a piskótákat egyenként a kávéba mártom /én felszoktam egy kis vizzel higítani a kávét, hogy ne legyen olyan erős - a gyerekek miatt/. Egy hosszúkás nagy jénai tálba pakolom őket szépen sorba. Ha egy sor kész van, ráöntöm a tejszínes krém felét, majd megint a piskóta következik, végül krémmel befedem. A tetejét bőven megszórom kakaóval. Mi nagyon szeretjük, főleg a kisfiam. :-) Jó étvágyat kívánunk!!!


2010. febr. 19. 09:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezt a receptet nem ismerem, de én mindenképpen felverném előtte és úgy keverném óvatosan a cukrokkal elkevert vajkrémhez. Így biztosan nem fog folyni, amikor tálalni szeretnéd. Ha a tejszínt habfixálóval vered fel, akkor még tutibb lesz.
2010. febr. 19. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerem ezt a receptet, igaz, egy tojással készítem, nem tojás nélkül.


Előbb jó alaposan keverd ki a vajkrémet a cukorral. A habtejszínt csak a legvégén verd fel keményre, havfixálóval, és közvetlenül az előtt keverd bele a vajkrémbe, hogy elkezdenél dolgozni a krémmel, különben összeeshet.


(A híg kávét meg szoktam cukrozni egy kicsit, minden réteg krémet megszórok kakaóval, piskótából meg gofripiskótát használok, de ez már mellékes. :-)

2010. febr. 19. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
igen fel kell verni, de én ha pénz szűkén vagyok tejszín helyett tejfölt teszek bele, finom savanykás tőle, mi imádjuk:-)
2010. febr. 19. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2010. febr. 19. 13:48
 5/10 anonim válasza:

A tiramisut én is ezzel a recepttel készítem. Én nem tejszínt használok, hanem tejszínport+tejet.

A tejfölös megoldás is tetszik. :)

2010. febr. 19. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Most vasárnap a Lidl-ben 299 Ft lesz a mascarpone (amúg yis csak 399). Az összesen 5 dl tejszín + vajkrém tuti, hogy drágább a 399-től is. Nem lenne kedved inkább igazi tiramisut készíteni?
2010. febr. 19. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Láttam az újságban, hogy akciós lesz, de nekem ezt mára kellett elkészítenem. Én faluban lakok, és itt sajna nagyon drága a mascarpone.

Köszönöm!

2010. febr. 20. 06:14
 8/10 anonim ***** válasza:
jól hangzik(:
2010. febr. 20. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Mi egy - magát városnak nevező- porfészekben lakunk, és képzeljétek, hogy itt meg képesek akár 600-700ft-ot is elkérni a mascarponéért.(Coop) :( Én is vajkrémből szoktam.
2010. febr. 20. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Nálunk is kb. 600 ft egy doboz mascarpone. Végül vajkrémmel csináltam, és nagyon finom lett. Remélem kapok még az akciós mascarponéból, és azzal is elkészítem, így lesz összehasonlítási alapom-megéri e megvenni.

Nekem még az is tetszik ebbe a receptbe, hogy nincs benne nyers tojás.

2010. febr. 21. 08:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!