Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet a legfinomabb...

Hogyan lehet a legfinomabb paprikás krumplit készíteni?

Figyelt kérdés
Eléggé kezdő vagyok,de azt hiszem ez nem lehet túl bonyorult recept.
2008. szept. 3. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lesznek még huszan legalább, különféle receptekkel. :) Én így csinálom.


Összevágott hagymát dinsztelek, közben beledobok úgy sok karika kolbászt. :) Pár perc után rádobom a kockára vágott krumplit, kicsit megforgatom a hagymás-kolbászos cuccban, majd felöntöm vízzel, úgy, hogy ellepje. Só, majoranna, ha megpuhult a krumpli beleteszem a pirospaprikát, bár ezt a sóval együtt is lehet. Belekarikázok virslit, bármit amit szeretsz, majd - mivel sűrű lével szeretjük - kiveszek egy tálba pár kocka krumlit, összenyomom villával és visszaöntöm a lábosba. Azt hiszem nem hagytam ki semmit. Jó főzést!

2008. szept. 3. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, lehet vegetát is beletenni, sőt apukám füstölt szalonnát és HURKÁT (igen azt) is szokott.
2008. szept. 3. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én majdnem ugyanúgy csinálom, mint az első hozzászóló, csak majoranna nélkül, és a legvégén karikázott virslit is főzök bele - nyamm :)
2008. szept. 3. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi,finom lett:)
2008. szept. 3. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Helló, én sem tettem bele soha majorannát, míg egy kerti partin a bográcsba beleborított valaki, és isteni lett az íze, azóta teszek bele otthoni főzés közben is pár csipettel.
2008. szept. 4. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én így főzöm:

Apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon, majd bele a krumpli, felöntöm kis vízzel, ízesítem őrőlt piros paprikával. 1 nyers zöld paprikát és 1 félbevágott paradicsomot teszek bele. Kétféleképp szoktam fűszerezni: általában majorannával csinálom, NYÁRON azonban friss LESTYÁN ágat főzök bele. Nagyon különleges lesz. Puhára főzöm, a végén sózom, így a krumpli hamarabb megfő. Tálaláskor hidegen sajtolt olajjal meglocsoljuk, különleges aromája lesz. Ennyi, még hús se kell bele. :D

2008. szept. 4. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy csinálom mint az első hozzászóló, de kolbász és virsli helyett van hogy a végén mikor szinte a krupli megfőtt húskonzervet(tudod az a nagy)teszek bele kockára vágva!

Egyszer kempingeztünk és apu csinálta így!Nagyon finom!

2008. szept. 6. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%
Én pirosaranyat is teszek bele, ettől kissé csípős lesz-ha így szereted és füstlit szoktam vékonyan belekarikázni mindenféle kolbász helyett.Próbáld ki!:P
2009. okt. 14. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!