Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó harcsapaprikás, harcsapörkö...

Jó harcsapaprikás, harcsapörkölt recept?

Figyelt kérdés

Szeretnék készíteni egy harcsapaprikást, de tejföl és liszt nélkül (a párom így kérte). Millió recept van a neten...

Tudna nekem valaki mondani egyet, ami bevált?

Köszönettel!



2016. aug. 15. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én így készítem: kb 1,2 kg tisztán mért halhúsra 20 deka (két közepes ) hagymát zsiradékon megdinsztelek, egy kis sóval, pici vízzel fedő alatt teljesen pépesre főzöm. Ez fontos, mert a hagymának már nincs ideje a halhússal együtt tovább puhulnia. (egyébként minden pörköltalapnál így járok el )amikor teljesen krémes a hagyma, minőségi pirospaprikát teszek bele, úgy két csapott ek-nyit. felengedem egy kis vízzel, és beforralom. a besózott kockára vágott harcsahúst átforgatom benne, és nagyon szelíd tűzön, nem nagyon kevergetve, inkább csak rázogatva,puhára főzöm.Nem hosszú idő, fontos, hogy ne essen szét a halhús. Ha nagyon sűrű lenne, picurka vízzel javítok az állagon, de mindenképpen sűrűn folyó mártásszerűnek kell lennie.

Más fűszert nem használok, a hal ízének kell

érvényesülnie.

Ez eddig pörkölt, tejföl nálunk is opcionális, mert nem mindenki szereti, bírja.

Kapros, juhtúrós galuskát szoktam mellé készíteni.

2016. aug. 15. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
25%
aztagheci na ilyet sem hallotam:DDDDDDDDD kérdés: 'jó harcsapaprikáás:DDD neeeee
2016. aug. 15. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

3/4-es írónak köszönöm szépen a receptet. Sokszor írnak bele sűrített paradicsomot, illetve paradicsomot, paprikát is...

Kezdő háziasszony vagyok, még sertés pörköltöt sem készítettem, így nem tudtam a harcsánál mi volna a megfelelő eljárás :) Köszönöm!



Az azt követő kommentelőnek pedig azt írnám, hogy millió recept van, engem viszont olyan érdekelt, amit már sokszor készítettek, és bevált recept.

Szóval elnézést, jelen esetben a "jó" a "bevált" szinonimája.

2016. aug. 15. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1-1 szem paprika paradicsom nem rontja el, de szigorún hámozva a paradicsom, és a paprika is nagyon apróra vágva, hogy bele tudjon simulni a szaftba.

Ne legyél kishitű, biztos menni fog:)

Sok sikert :)

2016. aug. 15. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
29%
paprikást nem tudsz készíteni sűrítés és tejtermék nélkül, ugyanis ez a lényegük. a korábban írt recept se paprikás, hanem pörkölt (de ezt írta is a kommentelő). ha nem használhatsz tejfölt és lisztet, használj tejszínt és kukorica keményítőt.
2016. aug. 15. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
28%
A kérdésben a harcsapörkölt is szerepel...
2016. aug. 15. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!