Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nehéz és megterhelő...

Miért nehéz és megterhelő szakácsnak lenni? Én azt hittem ő nekik csak főzni kell és ennyi.

Figyelt kérdés
Sziasztok azzal kezdeném én mozgássérült vagyok NEM TUDOK FŐZNI ÉS NEM TUDOM MEGTERHELŐ E. Szóval itt ott a neten és még a gyakorin is azt olvasom, hogy brutál nehéz munka, de miért? Amúgy a szakács "egésznap eszik?" pl az éttermi szakács kóstolgatja a kaját gondolom, ezt hogy lehet birni, hogy egésznap "falatozik? (vagy nem kell egésznap mindent megkóstolni amit főz?) köszönöm
dec. 23. 12:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Mert mondjuk 10 óráznak és "csak" 5-6 félét kell főzniük időre, pontosan, ugyanúgy minden nap.


Amikor kevés a vendég, oké, amikor teli van az étterem, akkor gyakorlatilag pisálni nincs ideje, akkora a hajtás.

dec. 23. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 A kérdező kommentje:
Értem és maga a sok óra a megterhelő, vagy maga a főzés? FENT irtam nem tudom milyen főzni, tényleg nem értem.
dec. 23. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis dolgot nem olyan megterhelő megfőzni, de egész nap egyfolytában sokfélét főzni az igen. Az egész napos állás, kézimunka, aprítás, adagolás, fűszerezés és sokfelé figyelés, hogy ne égjen oda semmi, pont jó legyen.
dec. 23. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
96%
Más a családnak tötyörögni és más egész nap állni és hajtani az 55 fokban. Így érted?
dec. 23. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A kérdező kommentje:

3-4 köszi 4 igen értem.


Azt még megkérdezhetem, kóstolgatja egésznap, vagy hogy múködik, ? Én tuti nem birnám, hogy minden főzésnél kóstolgatni, lenyelni stb. (ezt se tudom hogy müködik, itthon látom ha anyukám főz néha megkóstolja, ezért gondolkodtam ezen, ha a szakács sokat főz mindent megkostól e és nincs e a végén már undora, már bocsi a szóért)

dec. 23. 14:05
 6/23 anonim ***** válasza:
95%

Gyorsan, pontosan, hibátlanul, időre főzni. Az se mindegy hogy 15.55re vagy 16.00ra keszul el az etel. Minden egyszerre kell friss legysn.

Es a legtobb vagy 12 vagy 16 orazik. Egesz nap 5alpon

dec. 23. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
A kóstolás csak egy kiskanálnyi, nem mennyiség, nincs jelentősége.
dec. 23. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kóstolgat. Egy rutinos szakácsnak benne van a kezében, miből mennyi kell az ételbe. Most képzeld el, hogy egy frissensültet, pl. egy bécsi szeletet kóstolgat😁
dec. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
És másoknak főzni más, mint magunknak. Mindig meg kell felelni, jót kell teljesíteni. Otthon nyugodtan hibázhatok.
dec. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Mind fejben mind fizikálisan is fárasztó sokszor 12-16 órát dolgozni.Plusz a felszolgálókkal is harcolni kell.
dec. 23. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!