Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet egy házasságot érvényteleniteni? Katolikus esküvőt?
A katolikus esküvőt nem lehet érvényteleníttetni!
De egyelőre még együtt éltek, inkább próbálj mindent megtenni, hogy a házasságotok ne bomoljon fel.
Hát ha az én párom hazudozna és megcsalna, nem próbálnék meg még azon vacakolni, hogy ne bomoljon fel a házasság... repülne de úgy igazán...
Sajnos a templomi esküvőt nem lehet érvényteleníteni... De tapasztalatból, a pénz sokmindenre képes, és vannak olyan papok akik már nem úgy járnak el, ahogy elvárnák az igazi hívők tőlük. Talán ha találsz egy ilyet, tud tenni valamit érted.
ELballagsz a legközelebbi plébániára és ott megmondják.
DE! A házasság érvénytelenítéséhez a katolikus egyházjog szerint az kell, hogy megállapítsák, hogy ez a házasság valójában soha nem is létezett! Ahhoz, hogy ezt megállapítsák, olyan dolgot kell találni, ami a szentségi házasság alapfeltétele és a Ti esetetekben nem volt meg.
Mondok példát: a szentségi házasság egyik alapfeltétele, hogy mindkét fél örökre kösse. HA meg lehet állapítani, hogy az egyik fél (jelen esetben a férjed) már a megkötésekor nem vette komolyan azt, hogy örökre, az lehet ok. Viszont ez nagyon hosszadalmas, évekig tartó eljárás.... Amit írtam, csak példa, a ti esetetekben nem biztos, hogy ez lehet ok, lehet, hogy más, de készülj fel arra is, hogy nem találnak ilyen okot. Ha mégis találnak, akkor is hosszú-hosszú évekbe telhet, mire érvénytelenítik a házasságot.
Szóval kösd fel a gatyád és menj el a lakóhelyed szerinti plébániára!
netről halásztam. ez egy református lelkész válasza a válásra:
"Ha polgárilag megtörtént a válás, a református egyház nem támaszt akadályt az elváltak újra házasodásával szemben. Azonban mindenkeppen jó lenne, ha megkeresnek a közeli református lelkészt, vagy ahol a házasságkötés megáldását kérik."
és még ilyeneket talált a GOOGLE:
szerintem máskor érdemes rákeresni.
Nyugi, ha katolikus volt akkor még, ha fel sem bontják református lehet és ez fordítva is igaz.
Férjem első házassága református volt, a miénk pedig katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!