Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vettétek magatokat végleg arra, hogy lépjetek?
Én nem vagyok "áldozat típus", így viszonylag hamar eldöntöttem.
Előtte hónapokig próbáltam megbeszélni, menteni a menthetőt, érvelni, több időt együtt tölteni, változást motiválni (magamban is természetesen!).ű
Amikor pár hónap után azt láttam, hogy ebben a volt férjem nem partner, sőt, akkor magamban végiggondoltam a lehetőségeket pro és kontra is, érzelmi, kapcsolati, anyagi stb. szempontból is és az optimális megoldást választottam.
Tökéletes megoldás természetesen nincs.
Neked kell tudni eldönteni, hogy mi késztet maradásra, mi az elmenetelre. Ahová billen a mérleg serpenyője, afelé kell dönteni.
Esetleg segíthet, hogy veszel egy fehér lapot, kettéhajtot. Egyik nap a házasság előnyeit és hátrányait, másnap a válás utáni lét előnyeit és hátrányait (lehetőségeit, buktatóit) írod fel magadnak.
Pár nap gondolkodás és szünet után térj vissza a lisdtáidra, változtass, egészíts ki stb.
Én pici gyermekkel váltam el, életem legjobb döntése volt, ma sem húznám-halasztanám tovább, hanem ugyanígy döntenék. Anyagilag a házasság előtt sem szorultam másra, így a házasság az anyagi helyzetemen semmit nem rontott/változtatott. A korábban megszokott színvonalon élünk és természetesen el tudom tartani a gyermekem.
Nem volt minden konfliktus nélküli a válás (a volt férjem nagyon nem akart válni és nehezített mindent)- de nem törtem meg, hoztam egy döntést és kitartottam mellette, a tények is igazoltak.
Ez után egy 1-1,5 éves holtpont után mára már a volt férjem is rájött arra, hogy velünk szemben nem jön be a konfliktuskeresés és szép lassan a mi emberi kapcsolatunk is rendeződött.
ma már a közös gyermekünk érdekeit szem előtt tartva egymással korrektek és tiszteletteljesek vagyunk- az idő oldotta meg ezt is benne.
Szerintem nincs kilátástalan helyzet, legfeljebb csak te nem látod a kiutat, de van. Ilyen helyzetben esetleg családsegítő vagy védőnő vagy hozzád közelálló barát véleményét is érdemes meghallgatni, akiben megbízol.
Ami fontos: ha van gyermeketek, akkor őt ne tegyétek ki a huzavonának, ne előtte, ne a feje felett vitázzatok és minden erőddel igyekezz magadat és őt normális színvonalon eltartani.
neked kell tudnod eldönteni, hogy a mostani rossz kapcsolat és kényszerű függőség vagy a bizonytalan jövő tölt-e el nagyobb félelemmel, illetve van-e esély a kapcsolat javítására és te ezért mit tudsz tenni.
Minden jót.
Azért már önmagában az is sokat elmond, hogy "már most is mondogatja, hogy most hova mennél, miből élnél stb."
-Az igen! Ezek az érvei a kapcsolatotok mellett? Pff...
Így fizikailag/anyagilag is nagyon nehéz lehet.
A lelki oldalát tekintve segítséget nyújthat a "Szállj le a döglött lóról" című könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!