Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fehérjeturmixot iszom vacsira...

Fehérjeturmixot iszom vacsira étkezés helyett, az hízlal? Azt olvastam, ha a sejtek már nem tudják a túlzott fehérjék elraktározni, zsírrá alakítják azt. Van kondis fehérjeporom, illetve baby fehérje porom is. Mi a helyes?

Figyelt kérdés
2012. aug. 13. 15:55
 1/4 anonim válasza:
Attól egy hétköznapi diétázó vagy a szokásos szemetet fogyasztó embernek sose kell tartania, hogy a szervezete a fehérjét nem tudja felhasználni és "zsirrá alakítja át". Ha a "kondis fehérjeporod" tejsavó koncentrátum (melynek cukortartalma elhanyagolható) akkor nyugodtan mehet 20-40g, bár estére inkább a lassabb felszívódású (pld.) kazein javallott, de nincs nagy jelentősége.
2012. aug. 13. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. aug. 13. 17:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Téves nézet, a protein felesleget a szervezet nem tudja elraktározni. A szénhidrátokat azt igen. (máj, izomzat). Az el nem raktározott és fel nem használt szénhidrátot fogja a szervezet zsírban raktározni.


Nem létezik kondis protein. Proteinek léteznek. A fajtájuk attól függ, hogy miből állítják elő, (whey, kazein, egg, beef,szója, stb.) illetve milyen úton állítják elő (koncentrátum, izolátum, hydrolizátum).


Lefekvés előtt fél órával ehetsz túrót (kazein protein),

vagy Micellar kazeint (tápkiegben), esetleg glutamint is.

2012. aug. 14. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!


Testépítő viszonylaban hatványozottan fontos a BV érték, a felszívódó fehérje mennyisége. A kevert fehérjék is jó választás. De nem az olyan kevertekét, amik 80-90% szóját tartalmaznak. Whey - tojás - milk - arányok legyenek igen magasak egy kevert fehérjében, és ne a szója.


A másik szempont a dizájner protein választás esetében a protein mennyi %-ban található! Sajnos egyre több esetben olvasható 60% körüli, sőt ez alatti protein is. Ez esetben sajnos szénhidrátot vásárolunk igen magas áron.


Végül pedig köztudott, hogy a minőségi protein ismérve a BCAA tartalma. Ezen belül az L-Leucin tartalma!!!


FONTOS!!

- Sose márka nevek alapján válassz!!

- A reklám dumákat feljtsd el!!!

- Nézd meg fenntebb leírtak alapján mit tartalmaz a kiválasztott protein!!!

2012. aug. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!