Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fehér kenyér helyett jók az...

Fehér kenyér helyett jók az extrudált kenyerek? Vagy a sokmagvas stb? melyik hízlal legkevésbé ami még nem méregdrága?

Figyelt kérdés
2014. nov. 10. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésű legalább nem gyors szénhidrát.

Az extrudáltak baromi drágák, csak éppen egy szelet kevés anyagot és sok levegőt tartalmaz (én ehetőnek sem tartom őket, bár gyerekkorom óta nem vitt rá a lélek a megkóstolásukra).

Hogy hizlal-e az, amit megeszel, az a mennyiségtől függ. De a szénhidrát, főleg a gyors nehezít, könnyebben megéhezel tőle, az inzulinszintet is felnyomja (a kettő szorosan össze is függ).


Ez pár infó, de hogy mit eszel, az a Te döntésed.

Én magkenyeret eszem, mert nekem az a jó. De nem muszáj ilyen kenyeret sem enni, csak olykor igen hasznos.

2014. nov. 10. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nem túl jók, mert nagyon magas a glikémiás indexük, hamar megéhezel utána. A teljes kiőrlésűvel jobban jársz szerintem.
2014. nov. 10. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden hizlal, ha nem tartod a mértéket.

Az extrudált kenyér kevés kalóriát tartalmaz, mert java részt levegő. Se íze, se bűze. Ha nagyon sanyargatni akarod magad megveheted azt is. Viszont, ha normálisan, egészségesen akarsz fogyni, akkor inkább a teljes kiőrlésű, magvas kenyerek a jobbak. Több szempontból is.

Ezek a kenyerek lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, ami fokozatosan adja az energiát ezáltal később jelentkezik az éhség érzet.

A durva magvas kenyerekben a magvak tisztítják a beleket, ezáltal javítják az emésztést, ami az anyagcsere folyamatoknál különösen diéta alatt igen előnyös.

Én a lidlben vagy a sparban szoktam venni a friss pékáru részlegen, minden második héten és minden alkalommal másfélét. Van durum, rozskenyér, sok magvas, elég széles a választék. Az árak durván 150-300 ft között mozognak. Mellettük szól még, hogy a harmadik napon is olyan az állaga, mint a 3. napon. Nem szárad ki, mint a fehér kenyér és nem "plöttyed" össze, mint az állott extrudált kenyér.

2014. nov. 10. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
"a harmadik napon is olyan az állaga, mint az elsőn" -- akartam írni, bocsánat.
2014. nov. 10. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindegyik hizlal, ha sokat eszel belőle.

A teljes kiőrlésű, magvas, stb. kenyerek is hizlalnak, ráadásul sokkal jobban megterhelik a bélrendszert, ezért azokból pláne nem jó sokat enni.

Fehér kenyértől sem lesz semmi bajod, ha nem eszel belőle sokat.

2014. nov. 10. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!