Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olyan ételek amik kevésbé...

Olyan ételek amik kevésbé vagy egyáltalán nem hízlalnak, de van bennük azért szénhidrát?

Figyelt kérdés

Nos, igen nem lenne olyan bonyolult diétáznom, de az van hogy cukros vagyok és a napi szénhidrátot (160) muszáj bevinnem különben rosszul leszek.Sportolok is itthon ill. külön járok táncra is.Ha van valami ötletetek mi az amit ne egyek(nyilván diabetikus csokit sem eszek ezt tudom) vagy mit egyek ami nem annyira hízlal,de nem saláta 0 szénhidráttal,megköszönném. :)

Szóval...köszi előre is :)


2015. máj. 16. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Zöldségek, tejtermékek.
2015. máj. 16. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

De hiszen a salátának is van szénhidráttartalma.

[link]

2015. máj. 16. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
a salátát hanyagolnám,de köszönöm :)
2015. máj. 16. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ehetsz pl. egy tányér tojásos lecsót és hozzá egy kis barna rizst, a rizsben, zöldségekben ott a szénhidrát, alá egy kis húsos szalonna és a tojás zsír, fehérje forrás.


Gondolom a GI is számolod, de a savanykásabb alma, eper, málna, áfonya kevesebb cukrot tartalmaznak mint banán, szőlő, aszalványok.


Amit megeszel, az mind kalóriát/energiát ad, nincs olyan, hogy hizlaló vagy nem, egyedül a víz ami nem hizlal, de az nem is étel.

2015. máj. 16. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!


Igazából eléggé trükkös (ellentmondásos, információhiányos?) a kérdésed.


Szóval tisztázni kellene, hogy a te értelmezésedben mit jelent a hizlalás? Az inzulinszintedből indulsz ki ilyenkor (inzulin ugye a triglicerid képzésért, zsírratározásért felelős hormon) ?

Vagy a kalóriatartalomtól teszed ezt függővé? Mert akkor a zsíroknak van a legnagyobb kalóriatartalmuk, viszont nem hizlalnak, hiszen alacsony az inzulinválaszuk + ha felhasznál annyi energiát a szervezeted amennyit bevittél, akkor az nem raktározódott el (nem híztál, akkor az adott anyag nem hizlalhatott).


Aztán további problémát vetettél fel:

A napi szénhidrátod

- 160g, ez nettó vagy bruttó szénhidrát mennyiség? Ennyi felszívódó szénhidrátot akarsz enni?


- miért lennél rosszul akkor, ha nem viszed be? Ilyen nincs, a cukorbetegség nem azt jelenti, hogy rosszul lesz valaki, ha cukrot eszik, hanem az inzulin termelése nem elégséges, vagy rezisztens a hormonra. Egyikből sem következik, hogy rosszul lenne valaki, ha nem enne felszívódó szénhidrátot.


Tulajdonképpen a diabetológia találja ki önkényesen ezt a 160g-os szénhidrát fogyasztást, de nem árt tudni erről, hogy ez már megbetegítő mennyiség azoknak, akik egyébként is érzékenyebbek a ch fogyasztásra.


A rosszullét csak kívülről beadott inzulinnal okozható, de hát akkor nem a szénhidrát nemevés okoz rosszullétet, hanem a meggondolatlan, irracionális mennyiségű gyógyszer (inzulin).


Ez azért fontos, mert a cukorbetegek étrendje potenciálisan a legjobb tömegnövelő étrend testépítőknek. Hízáshoz. Pontosan, mert inzulint adnak kívülről, ami az egyik legerősebb anabolikus hormon. Pont ezért a 160g ch és mellé az inzulin (jó nyomon járok?) hízást, raktározást segít. Mármint a hormon segít raktározást, a 160g ch az annyi, hogy ne essen le túlzottan a vércukorszint. Normális esetben nem esne le, raktározás sem lenne.



Mindez fontos, mert az egész kalóriadeficit (fogyás alapja) ilyen hormonális szabályozások után lesz csak értelmes.


Egészséges emberek könnyen kerülnek kalóriadeficitbe illetve egész jól megőrzik a homeosztázist, mert jó a szabályozó rendszerük, nincs túlzott raktározás, hormonprobléma, anyagcsereprobléma.


És pont ezért szokták a szénhidrát fogyasztást csökkenteni, a zsírfogyasztást és a fehérjét pedig egyénre vonatkoztatott kellemes szinten tartani. Élettanilag és az egészséget hosszútávon figyelembe véve ez lenne a tartható, optimális irány (természetesen egyénre szabva).


Én válaszként tojásos, húsos, halas ételeket írnék, és zöldségeket. Igen, salátát is. Fontos, félig növényevők vagyunk, a növényeink pedig leginkább a zöldségek. Szükségünk van rájuk, nem ehetünk kizárólag húst és zsírt, gabonákat pláne nem.


Sovány fehérjék szoktak még szóba jönni fogyózóknál, de a zsírszegény fehérjéknek nem látom sok értelmét. Minek vinne be valaki fölöslegben fehérjét (ami csak terheli a szervezetet+inzulinogén) amikor zsírral is fogyaszthatná, úgy laktatóbb és finomabb is lenne. Értelmetlen.


Na rendben, a hozzászólást kérdésekkel kezdtem amik árnyalnák az adható válaszainkat is.

2015. máj. 16. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!