Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diabetikusok! Cukorbetegek!...

Diabetikusok! Cukorbetegek! Melyik a kedvenc sütitek?

Figyelt kérdés

Egy barátomnak szeretnék sütni valami kekszfélét, fontos, hogy olyan legyen amit könnyen tudok szállítani.

nektek melyik a kedvencetek, mit ajánlotok?

előre is köszi



2015. okt. 9. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekem ez, sima cukor helyett nyírfacukorral.

2015. okt. 12. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Spirállinzer


Hozzávalók kb. 40 linzerhez:

100 g tk. tönkölybúza liszt (63,9 g CH)

75 g őrölt zabpehely (45 g CH)

50 g búza finomliszt (35,2 g CH)

50 g darált dió

25 g darált kókuszreszelék

80 g nyírfacukor (ebből 20 g házi vaníliás) (48 g CH)

200 g hideg margarin

1 tojás

1 citrom lereszelt héja

10 g holland kakaópor (1,4 g CH)

160 g csokoládés meggylekvár a ragasztáshoz (17,8 g CH)


A tésztához egy tálba kimérjük a liszteket, a diót, a kókuszt és a cukrot, aztán kézzel lazán összekeverjük. A margarint kis kockákra vágjuk és elmorzsoljuk vele, majd a tojással és a citromhéjjal gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Kettéválasztjuk (hogy teljesen pontosak legyünk, használjuk a konyhai mérlegünket), és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.

Ha nagyon felmelegedett a tészta miközben dolgoztunk vele, kis ideig pihentessük hűvös helyen, vagy a hűtőben.


A két tésztadarabot külön-külön nyújtsuk egyenlő méretűre, kb. 20x40 cm-esre, majd fektessük őket egymásra (nálam az üres került alulra, a kakaós felülre). Egy kicsit még nyújtsuk át, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Csomagoljuk konyharuhába, vagy sütőpapírba és kb. két órára tegyük be a hűtőbe, vagy egy negyed órára a fagyasztóba.


Miután kicsomagoltuk a tésztánkat egy éles késsel vágjuk 3 mm-es korongokra. Ha nagyobb és laposabb korongokat szeretnénk, két sütőpapír közt egy kicsit még nyújtsunk rajtuk. Nekem összesen 78 korongom lett.


180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készülnek el. Figyeljünk, hogy ne piruljanak meg!


Amint kihűltek, tetszőlegesen választott lekvárral összeragasztjuk a korongokat.

2015. okt. 12. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Kokuszis golyo
2015. nov. 29. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!