Mitől lehet büdös 6 hónapos kisbabám füle?
Szia!
Ugyanez a helyzet nálunk is, az én 1 éves kislányom füléből is jön ritkán az az "állott felmosórongy" szag, ahogyan találóan megfogalmaztad! :-D
Eleinte azt hittem, hogy talán bukizott (sajnos refluxos, most van múlóban a dolog), és hogy esetleg a bukis kezét/újját dugta a fülébe, attól lett a fülecskéje ilyen büdös.
De aztán alapos megfigyelés után rá kellett jönnöm, hogy más forrása lehet a szagnak... de hogy mi??? A jó ég tudja. Épp a napokban határoztam el, hogy megemlítem az orvosunknak, de ő most épp szabin van.
Viszont az tény és való, hogy eléggé sok zsír termelődik a fülében.
Remélem, nem gyulladás.
Kedves Kérdező, ha esetleg megtudsz valamit ezzel kapcsolatban, visszaszólnál?
Köszi!
np
Megint én vagyok.
Én ezt a szagot bukás szagnak szoktam nevezni, mert engem arra emlékeztet.
np
Szia!
Nekünk is volt ilyen, megmutattam a gyerekdokinak (persze ő nem érezte a szagot, pedig nagyon büdi volt) és nem látott a fülében semmit.
Azt mondta, hogy valószínűleg víz mehetett bele és attól lehet.
Pár hét múlva elmúlt a büdi szag, vagyis most már csak a fültisztítón érzem, amikor hetente 1x kitisztítom a fülét.
Nálunk csak az egyik füle büdös, de azt akkor is éreztem, amikor közel hajoltam hozzá pl. puszit adni.
Az utolsó válaszhoz hasonlóan, én is inkább csak a bal fülét érzem büdinek, mintha abban több lenne a zsír is...
Én csak hetente egyszer tisztítom biztonsági fülpiszkával, de minden fürdés után kitörlöm a kagylót meg a fül mögötti redőt is egy textilpelus sarkával, ne maradjon vizes. Majd rákérdezek a dokinál és megírom mit mondott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!