Hagynád, hogy odatartsák a mobiltelefont 8 hó körüli babádhoz pár percre? Káros?
Férjem rosszalja, ha pl. az anyám odatartja a mobilt a babánkhoz, hogy "beszéljen" a dédinek. Szerintem ennyi nem árt neki - szerintetek?
(Amúgy kimutatták, hogy nincs rákkeltő hatása a mobilnak, csak "fokozódik az antennához legközelebb eső agyi területek anyagcseréje". Bővebben itt: [link]
Elég régóta a mobiltelefon a kedvenc játéka a kisfiamnak (meg a távirányító, meg a kulcscsomó, stb.), és ezzel nem vagyunk egyedül.
Semmi baja nem lesz attól, hogy időnként megfogja vagy odatartod a füléhez.
Egyébként kisfiam kapott egy kiszuperált, nem működő mobiltelefont, amivel le-föl rohangál a lakásban, odatartja a füléhez (inkább a tarkójához), és hablatyol. Mondja, hogy MAMA, JÓ, és bólogat nagyokat hozzá. Telefonál a drágám. (17 hós lesz)
Őszintén? Fogalmam nincs. Elektromos alkatrészek vannak benne így is, úgy is. Még ha nem is működik.
Az tény, hogy amíg terhes voltam, odafigyeltem, hogy ne rakjam a pocimhoz a mobilomat, illetve előtte-utána sem rakom mondjuk szív közelbe. De konkrétan senki nem tudja bizonyítani, hogy valakinek a mobiltól lett baja.... nagyon sok ember lenne akkor "mobilbeteg", manapság már az a ritka, ha valakinek nincs.
Szia!
Egészségesnek semmiképpen nem mondható az tuti. ..
Szerintem ilyen mennyiségben viszont nem ártalmas.
Kiküszöbölni sokáig úgysem fogod tudni sajnos. Az én babám is 8 hónapos, a mániája (lenne) a telom, dehát nem merem neki adni, mert ahhoz, hogy a földön végezze, drága volt.
Már ő is "beszélt" az apukájával..nagyon élvezte.
Szóval, szerintem, ha nem 10 percekig tart, semmi gond nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!