Honnan lehet látni egy másfél-kétéves gyerekről, hogy nem foglalkoznak vele?
szellemileg vagy ellátás szempontjából?
szellemileg nehéz megitélni.Van akivel foglalkoznának,de a baba nem az a típus,aki le tud ülni mondókázni,képeket nézegetni,állathangokat tanulni stb.Mondjuk sokszor feltételezhető,hogy kevesebbet foglalkoznak vele,ha szellemileg le van maradva az átlagtól.de ez sem mindig így van,mint már fent leírtam.
ellátás szempontjából pedig egyértelmű.koszos,alultáplált,szakadt stb ruházat.
Nna ez jó kérdés :)
Az én gyerekeimről állandóan megállapítják az utcán kb 10 másodperc alatt, hogy látszik, hogy sokat foglalkozok velük. Én ennek örülök, mert én ezt pozitív visszajelzésnek veszem. De honnan tudja azt egy közértesnéni, egy szomszédnéni, egy idegen az utcáról pár perc alatt, azt viszont nem tudom.
A nagyobbik 2,5 éves, nagyon kis kedves közlékeny, barátságos, talán ebből gondolják, hogy sokat foglalkozok vele (egyébként tényleg foglalkozok vele :) ).
De ismerek olyan kisfiút, akiről biztosan tudom, hogy nagyon sokat foglalkozik vele az anyukája, de ő nem barátságos, nem beszél az idegenekkel, el is bújik előlük, neki ilyen az alaptermészete.
Szerintem pár perc alatt ezt nem lehet felmérni.
jó kérdés :D
egyszr találkoztam egy régi ismerősömmel, akkor tudta meg, hogy anya lettem, jót röhögtünk, viccelődtünk sokat mikor mondtam, hogy természetesen rossz anya vagyok (ezt az anyukák szokták érteni, ő nem az még..)
azt felelte rá, hogy ne vicceljek, a gyereken látszana, ha rossz anya lennék! :)
nagyon jól esett ez a bók :)
nem nagyon tud beszélni, közösségben visszahúzódó, de ez alkati adottság is lehet.
azt könnyebb megállapítani, hogy foglalkoznak vele, mint az ellenkezőjét. Sőt, azt hogy látszik, hogy nem foglalkoznak vele nem igazán lehet kijelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!