Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit adtok reggelire és uzsira...

Mit adtok reggelire és uzsira vagy tízóraira 9-10 hónapos babának?

Figyelt kérdés
kenyérböl mennyit eszik meg?
2015. jan. 14. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Reggelire még tápszert kap. Tízórai gyümi keksszel vagy gabonaval. Uzsi tejpép gyümivel.
2015. jan. 14. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Kicsit idősebb, de leirom mit evett a fiunk ennyi idősen. Reggelire tápszert kapott, csipegetett hozzá kenyeret, de nem tetemes mennyiséget. Tízóraira gyümölcsöt evett keksszel, vagy joghurttal vagy túróval; uzsonnára vagy tejpépet vagy olyasmit mint tízóraira.
2015. jan. 14. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
O kihagytam.. kenyeret nem nagyon evett. Kb egy fél zsömit eszik meg egyszerre, fél kiflit.
2015. jan. 14. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

jaj, elfelejtettem, hogy nem eszi meg a tejpépet, és tízóraira kap gyümi+túró keksz, és uzsira soha nem tudok mit kitalálni, adjam ugyanezt?

köszi a válaszokat!

2015. jan. 14. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

reggeli mindig tápszer. tízórai gyümölcs+joghurt, vagy gyümölcs+túró turmix, vagy gabonapép+kefír, kenyér+kefír stb, de inkább az uzsonna a kenyeresebb. Akkor főtt tojás sárgájából tojáskrém+kenyér, bundáskenyért sárgájából, kefír kifli, melegszendvics (zsömle/kenyér+margarin+sajt), májkrém csirkemájból, paradicsomhús+kenyér, meg persze van hogy gyümölcssaláta (legutóbb almacsíkok+felezett cseresznye+mandarin), vagy joghurt, avokádőkrém+sárgarépa+kifli, narancsos sárgarépapuding stb.

Függ az ebédtől is, az mennyire volt nehéz, tésztás, vagy zöldborsófőzelék csak.


Kenyérből egy tenyérnyi szelet közepét eszi meg, de ha kefírhez kapja, akkor csak a felét. Zsömléből is kifliből is felet kb.

2015. jan. 14. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!!!!!
2015. jan. 14. 21:29
 7/9 anonim ***** válasza:
5-ös minden elismerésem, hozzátok én is szívesen mennék falni :) répa pudingot hogy kell készíteni?
2015. jan. 14. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt találtam a receptet anno:

[link]


kb az oldal 1/3-nál van a recept.

"Sárgarépás, narancsos puding"


Még az jutott eszembe, hogy mi szoktunk grízzel is csinálni gyümölcspüréket, grízpuding szerű, joghurtos, banános pl. meg tört zabpelyhet is szoktam főzni almával együtt, illetve a SPAR ban van ilyen csökkentett só tartalmú, 80%-os pulykavirsli, kb 3cm es picikék, olyat is kap ritkán uzsira (előtte ebédre neki belefőzöm a kelkáposztás frankfurti levesbe is), de a LIDL 80% os sertésvirslijéből is kapott már, csak az nem csökkentett sótartalmú. Kiflivel elnyammogja egyszer egyszer.

2015. jan. 15. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

és a répapudinghoz még annyi, hogy nem kell hozzá zselatin, egy alma héjastól turmixolva, belefőzve is keményít rajta, a gabonapépek is elviszik a nedvességet és ha le van turmixolva a főtt répa akkr az már egy sűrű pép. HA ki akarod borítani a bögréből, akkor lehet kell a zselatin, de én nem szoktam. Egyébként nagyon finom szerintem.


A zabkása pedig megfőzve a tört zabpehely (kevés), almadarabokkal összefőzve gyorsan, fahéj, pici cukor, (ha krémeset akarsz, akkor joghurt, csak az még savanyít rajta, vagy pici tejpép) illetve a banán turmixolva is beédesíti.

2015. jan. 15. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!