Elvetted a cumit a gyerekedtől vagy magától tette le?
Mennyi idős volt akkor?
Aki elvette, az miért pont akkor tette? Volt sírás érte, meddig?
Másfél éves a fiam. Csak elalváshoz használjuk. Eldöntöttem, h megválunk a cumitól, mert már többször is sikerült simán elaludnia nélküle, mikor "véletlenül elfelejtettem" odaadni. Tegnap volt az első nap, h egyáltalán nem kapta meg. A délutáni elalvással csak annyi gondom volt, h több mint 2órába telt, mire becsukta a szemét, de nem sírt. Viszont este 1órán át ordított, és nem bírtam, végül odaadtam neki. 1 perc se kellett és aludt. Tudom, h nem kellett volna, de mivel délután se pihente ki magát rendesen, így emiatt sajnáltam szegényt.
Bírjam ki pár napig az ordítást, vagy 100% hogy magától is leteszi még 3éves kora előtt? Úgy érzem most jött ki rajta a függőség, mert eddig sose kereste a cumit, de pár napja már magától megkeresi este.
Én elvettem.Már 33 hónapos volt.Utóbbi időben csak alváshoz használta és megbeszéltük,hogy a házból nem hozhatja ki.Egyik nap nagyon eleven volt,és nem láttam,hogy a szájában a cumival jön ki az udvarra.Épp kiscicáink voltak a teraszon,ő pedig dobálta a cumiját.Rászóltam 2x,hogy hagyja abba,mert koszos lesz a cumi,és a végén még beledobja a kukába.Nem hagyta abba,majd mikor messzebbre repült a cumi,úgy csináltam,mintha a kukába ment volna.Ez délelőtt volt.A déli alvást egész jól viselte,este már kereste.Egy hétig volt ez a nincs cumim,és vegyük ki a kukából....de erős voltam,és elhitettem vele,hogy ő dobta ki,és hogy az már koszos,meg különben is láttad,hogy elvitte a szemetet a kukásautó.
Így szépen lassan elfogadta hogy nincs.És azóta nem is követi.Hébe-hóba elveszi az öccse cumiját.De elkérem,és megmagyarázom neki,hogy te már nagyfiú vagy.
a nagylányomnak csak azért kellet h ne ébredjen fel 10 perc alvás után
1 éves korban közösen döntöttünk úgy h nem kell
szerencsére 1éves korára rendeződött az alvása és már nem igényelte annyira és így könnyű volt szépen lassan elvenni tőle
elösször a nappali alváshoz nem kapta meg majd a éjszakaihoz sem inkább mellettem aludt míg meg nem szokta h nincs cumi kb 2-3 hét volt mire teljesen lerakta a cumit
Na úgy tűnik haladunk! De nem szeretném elkiabálni.
Ma délután csak 1órán keresztül dumcsizott, este pedig 10perc hiszti után szó nélkül bezárta a szemét! Próbáltam odaadni neki egy teljesen más cumit a megszokottnál, de esze ágában se volt betenni a szájába. Mondtam neki, h csak ez van, de eltolta. Szerencsémre nem tetszett neki. :)
A sztorikat továbbra is várom! Köszi az eddigieknek!
bocsi h off leszek:
nem szokott rá utána az ujjára? Én ettől tartok. Egyik nap próbáltam cumi nélkül elaltatni, de elkezdte rágcsálni a kezért. Anno azért döntöttünk a cumi mellett az ujjal szemben, mert az letehető, míg a hüvelykujja mindig kéznél lenne.
Anno én is azért adtam oda a cumit, mert nem akartam, h az ujját szopja. Én nem látom most a fiamon, h a kezével helyettesíteni akarná a cumit. Mondjuk ezelőtt se akarta szerintem, csak mikor egész kicsi volt akkor tömködte a kezét a szájába (de ez talán természetes).
Az előbb egyetlen hang nélkül sikerült elaludni, cumi nélkül! Irtóra örülök! :) Neki a délutáni elalvás megy nehezebben, de ma már csak 20percig dumcsizott elalvás előtt. Ez is halad. (Azt mondjuk tudni kell a fiamról, h elaltatni őt nem lehet. Csak a kiságyba fekve(sima ágy se jó), rázárt szobaajtóval megy neki. Máskülönben mindennel foglalkozik, csak az alvással nem.)
Nálunk mindhárom csemeténél kb. 1-1,5 éves kor körül "vitte el a cica" a cumit. Addig jó volt altatáshoz, esetleg megnyugtatáshoz néha, de a fogaik miatt én is forszíroztam a cuminélküliséget.
Egy ideig haragudtak a cicára, de végül beletörődtek. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!