Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek éhes még, vagy...

Szerintetek éhes még, vagy nyűgös?

Figyelt kérdés

Nekem úgy tűnik, mintha kisfiam állandóan sír, vagy ha nem, akkor cicin van. 1 hónaposan 20 perc alatt kb. 60-100 g-ot eszik meg egy szopi alatt. (mikor mennyit) Utána bealszik, vagy kiköpi (bimbóvédőt használunk, mert lapos a mellbimbóm)

Felveszem büfiztetni, ami nem mindig sikerül, nyűgösködik, tekeri magát, mintha nem szeretné ezt a tartást (persze a nagyiknál semmi gond nincs, ott alszik tovább) Ekkor persze kipattan a szeme. Ébrenlét, játszás peluscsre, egyszercsak megint ordítás. Feszíti magát, mintha a hasa fájna, de mindig ugyanolyan élesen lá-lá-zik. Visszateszem cicire, megnyugszik, és van hogy még eszik, de inkább csak cummog.

Nem kevés ez a 60-100 ml egy egyhónaposnak? átlag 4 óránként eszik (így kétszerre). Nő rendesen, van pisis kakik pelus, stb. csak ez az ordítás... sehol nem nyugszik meg, csak a cicin. Sokszor a cumit sem fogadja el.

Mi lehet? Van, hogy órákig nyűglődünk az elalvással, mert ezt játszuk folyamatosan: cici (elalvás), büfi, felébred, ordít, cici (elalvás), büfi felébred ordít... aludni meg 6 óra hossza után sem képes...

2009. dec. 21. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

csak nyűgösködik, meg a hasa is fájhat, ha tekereg. de attól csak rosszabb lesz, ha állandóan visszarakod szoptatni, mert az egész nap egy nagy etetés lesz.

azért nyugszik meg a cicin, mert a babák ilyenek. cumit adjál neki.

a 60-100 g megfelelő.

2009. dec. 21. 14:18
 2/5 anonim ***** válasza:
32%
valószínűleg a pocakja fáj, a cicit meg nyugtatásnak használja, adj neki cumit, fektesd gyakrabban hasra mikor a közelében vagy, espumisan csepp nálunk bevált. kis hasmaszírozás, lábtornáztatás, ezeket is próbáld meg nyugodtan. Ha szépen növekszik akkor biztosan nem az éhségtől sírdogál, nyűgösködik.
2009. dec. 21. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
51%
az én kisfiam ezt éjszaka szokta csinálni,de neki a hasa fáj,erre már rájöttünk.ha folyamatosan eszik,akkor meg attól fog fájni a hasa.
2009. dec. 21. 17:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Valóban hasfájásra utal amit leírtál. Meg kell találnotok a megoldást, mert minden baba más. Lehet, hogy hason fekve jó neki, vagy angol víz, espumisan, hasmasszírozás stb.

A cumi: ha szopzik és cumizik is, cumizavaros is lehet. Én nem engedtem cumit a kicsi közelébe, de voltak kedves rokonok akik a szájába nyomták mikor nem láttam.

3 cumi élmény után nem szívta a cicit, hanem RÁGTA! Az fáj :(( 2 hét alatt tért meg, a kedves rokonok pedig nem lépik át a küszöböt.

Egyébként az anyatejben van fájdalom csillapító is és nem tudod túl gyakran etetni a csak anyatejes babát, és túletetni sem.

www.lll.hu Nekem sokat segített :)

Boldog Karácsonyt!

2009. dec. 22. 05:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Tegnap olyan kis angyal volt, nem bőgőzött, ha me igen, akkor tényleg a szél bántotta a pociját, de hamar el is múlt. Ha ilyen lenne minden napunk, egy szavam nem lenne... :o)

A cumit mi sem erőltetjük, csak esetleg elalvásnál, hogy megnyugodjon, és ne a cicin aludjon el, valamikor akkor sem kéri, vagy amikor nagyon ordít, és már semmi sem használ. De ilyenkor általában a cumi sem.

Bimbóvédőt használok, valahol az is cumi jellegű, úgyhogy még nem vettem észre, hogy bármi probléma lenne. Néha ha nagyon éber és a bimbómat is kiszívta, rászoktam rakni a védő nélkül... még elfogadja, és tudja így is szívni. De az elején muszály a védő sajnos.

Már használjuk a gripe watert 2 napja, remélem segít.

Boldog Ünnepeket Nektek is!

2009. dec. 22. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!