Most múltam 6 hónapos terhes, minden rendben volt. A férjem mindent megteremtett nekem és a Babámnak, de hirtelen létszámleépítés történt a munkahelyén. Mit tudnék tenni, hogy a Gyermekem velem maradhasson?
Most akkor mi van? Lehet hogy kirúgják a férjed, de te meg erre már el is válsz? Vagy mire érted azt hogy veled maradhasson a gyerek? Miért venné el bárki a gyerekedet?
Másik munkahelyet kell keresnie a férjednek, akár alkalmi munkát, vagy ismerősöknél érdeklődni, hátha!! Addig pedig lehetne kérni valami segélyt a helyi önkormányzattól, és munkanélküli járadékot is. Az is jobb mint a semmi addig, amíg nincs másik munkahelye.
3 hónapig jár a munkanélkülis segély.Az alatt a párod keressen munkát! (akár tesco árufeltöltő, mert szerintem ha gyerekről van szó ne legyen válogatós)
A gyereket nem vehetik csak úgy el!!Nézd meg mennyien élnek segélyből...ezért nem viszi el semmilyen szerv a gyereket!!
Menj be az önkormányzathoz, te is külön és mond el mi történt, és kérdezd meg, hogy jár-e ilyenkor valami segély.Ha volt rendes (vagy van) munkahelyed, akkor te szülés után kapsz majd TGYÁSt, és GYESt + a családit.Nem sok, de az is valami.
De nincs valami félretett pénzetek?Szülői segítség?
Máltai szeretet szolgálathoz menjél be, ott vannak ingyenes ruhaosztások, hát ha valaki visz be újszülött cuccokat.Ugyan így mond el a védőnőnek is mi történt, hát ha tud valamit segíteni.Most 3 hónapig kapja majd a párod a munkanélkülit, + elméletileg ki kell, hogy fizessék a szabiait, és elméletileg végkielégítés is járna ebben az esetben.Mikor megszülsz te kapsz egyszeri anyasági segélyt, ez mindenkinek jár alanyi jogon, ez 60valahányezer forint, ebből meglehet venni a többi ruhát, kiságy+babakocsi.Interneten már 10-15 ezerért komplett kiságyakat lehet kapni, és a babakocsik is jó árban vannak használtan.
Addig pedig párodnak 1000el munkakeresés, akár menjen el kapálni vagy mittudomén.
Először is az az egy biztos, hogy a gyermeketek nem vehetik el tőletek csak úgy, és meg sem fogják próbálni, ezen felesleges is gondolkoznotok.
Több dolgot azonban nem értek:
1. Ha mindent megteremtett Nektek, akkor mi a gond?
2. Miért nem érdeklődsz az önkormányzatnál a különböző szociális juttatásokkal kapcsolatban?
3. Ha vártok egy picit, akkor a baba születése után érkező alanyi jogon járó anyasági támogatás jópár dolgot fedez majd a kelengyéből. Tudom, nem nagy összeg, de több, mint a semmi, ruhákat pedig vöröskereszttől/szeretetszolgálattól is kérhetsz a védőnőn keresztül.
Tehát azt érzem, hogy elkeserítő lehet a helyzet, de ti már most szülők vagytok, tehát nyomás kikutatni az összes lehetőséget, ami csak létezik, nézzétek át a költségvetést, hogy mit tudtok lefaragni, min lehet spórolni, stb. És drukkolok, hogy a párod minél hamarabb találjon magának munkát!
A nehézségek ellenére nagyon sok boldogságot kívánok, és fel a fejjel!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!