Kismamik! 28 hetes vagyok. Vérvételem volt, mert 0 negatívos vagyok. Az eredményem pozitív lett. Február végén amniocentézisem volt, utánna anti-d injekciót kaptam. Ettől rossz az eredményem? Volt hasonló helyzetben valaki?
az anti-dtől nem lehet rossz az eredményed. én is kaptam a vetélésem után, de az első kisfiamnál is mindig negativ volt az eredményem végig.
én ugy tudom h a baba vércsoportja befolyásolja h te termelsz e ellenanyagot vagy sem. igy h nekem negativ - tehát nem termelek ellenanyagot a baba ellen - igy a terhesség alatt 3x nézik , ellenőrzik.
igy szerintem nem az anti-d szuri miatt pozitiv.
Szia, ne aggódj!
Innentől kezdve valószinűleg gyakrabban fognak téged vizsgálni a baba miatt. Mindig nézni fogják az ellenanyagszintet a véredben. Ha nem vészes, akkor kihúzhatod végig, ha nagyon magas lenne, akkor esetleg hamarabb megindítják a szülést, vagy szélsőséges esetben vérátömlesztést kap a baba. De sajnos ezekhez már nem igazán értek laikusként.
Ne izgulj, én ab negatív vagyok, és már a 25 héttől pozitív az ellenanyag. Pedig nekem nem is volt semmilyen beavatkozás, mégis elkezdett termelődni.
Most 40 hetes vagyok, és gond egy szál sem. Nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!