Miért van annyira túlmisztifikálva Magyarországon, hogy milyen üzemanyagot tankoljon az autójába az ember?
#1 És Magyarországon hol van több féle? 95, prémium 95, 100. Ez is három, de javíts ki, ha szerinted rosszul számolok.
Az meg hogy amerika egy hulladék ország ahol a 91 már magas oktánszámnak minősül, az nem azt jelenti, hogy az itthoni 100 lehúzás lenne.
"E85, 88, kettő féle 87-es, meg 91"
Ez meg még több is, mint ami nálunk van. Szóval rohadtul nem értem hogy mégis miről beszélsz, de talán te sem.
#4 Na jó itt már nagyon erősen ferdíted a történetet.
Először is kezdjük azzal, hogy nem, nem létezik kétféle 100-as. Egyetlen van. Menj fel holtankoljak.hu-ra, ott látni fogod az összes létező üzemanyagfajtát, de leírom neked: E10 95, prémium E10 95, E5 100, gázolaj, prémium gázolaj. Ez öt darab, de ha egy picit kiterjesszük a kört, akkor számoljuk ide a 98-at is, ami létezik, de ritka, ezzel lesz összesen hat, slusszpassz.
Másodszor pedig, elég ócska dolog úgy érvelni a magyar vs amcsi témában, hogy a magyaroknál beleszámolsz MINDENT (benzin + gázolaj), amcsiknál meg csak a benzint. Előbb írtam, hogy nálunk van 5 általános, illetve egy ritkával együtt 6 és ennyi. Amcsiknál te magad írtál kapásból 6 félét és ez CSAK A BENZIN, a gázolajat még hozzá sem számoltuk. Nem tudom, szóval csak a poén kedvéért mondjuk azt, hogy egyetlen dízelük van. Akkor az összesen 7. De még kedvezek is neked, az E85-öt vegyük el tőlük, mert az nem igazán fér bele a klasszikus benzin-gázolaj témába, szóval így 6 és akkor nagyon kedvezőn számoltam. Illetve nálunk is 6 van, amiben megint csak kegyesen beleszámoltam a ritka 98-at. Ha szigorúbban akarnék számolni, akkor mondhatnám azt, hogy nálunk a 98-at hülyeség számolni a ritkasága miatt, így összesen 5, náluk pedig tegyük hozzá az E85-öt is, meg gondolom dízelből is van legalább kettő, így összesen náluk 8.
Kérdezem én: miért is egyszerűbb náluk? Hol látsz te tulajdonképpen kevesebb üzemanyagfajtát? Még a lehető legjobb szituációt tekintve is egyenlő a helyzet (6-6), de szigorúan nézve meg magasan nálunk jobb a helyzet (5-8).
Kérdésem leginkább arra celzódott, hogy túl van misztifikálva. Jajj, mit tankoljak. 95 a legjobb, a többi pénzlehúzás csak, tehát azt. Se a 100-astól 0.1 literrel kevesebbet fogyaszt... Agyrém.
általában 3 féle benzin van itthon a kutakon.
mezitlábas 95
adalékolt 95 ("prémium")
és 100 esetleg 98-as.
Pont mint az USA-ban, csak ott más az oktán rendszer, ezért kicsit eltérnek a számok.
Nem tudtam, hogy Magyarországon már lenézik azt, aki a 95-öt tankolja. Az a szegények benzine, vagy hogy van ez? Szerencse, hogy Amerikában ez nem így van. Még a Rollsba sem kell 100-as egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!