A válás minden esetben tilos?
Napirai11 válasza:
Kedves Kérdező!
Jómagam nem vagyok keresztény, de van tippem, hogyan lehetne megpróbálni megoldani a problémát.
Nem derült ki a kérdésből, hogy melyik felekezethez tartoztok a férjeddel.
Első lépésként menjél el a paphoz, vagy lelkészhez, aki annak a templomnak a plébánosa/lelkésze, ahova jártok.
Mondd el neki a problémáidat a férjeddel kapcsolatban, aztán a férjeddel együtt is keressétek fel a papot/lelkészt, és a férjeddel előtted is, és külön-külön is beszéljen a pap/lelkész.
A leírásod alapján valami személyiségzavara lehet a pasinak, és ezt a pap/lelkész is fogja látni, ha beszélni fog vele.
Ha ez így nem megy, és a pap/lelkész sem tud hatni a férjedre, akkor sajnos a válás marad,mint megoldás, mert gondolom én imádkoztál sokat a férjedért.
Üdv: Napirai
Szervusz. Szerintem a gyerekek vidáman fel tudnak nőni csonka családban is. Az is jobbat tesz nekik mint ha az látják, hogy apa kínozza anyát. Nem a legjobb modell ez a fiúknak, mert azt fogják megtanulni hogy így lehet/kell a nőkkel bánni. Tartozol a gyerekeidnek annyival, hogy nyugodt körülmények között nőjenek fel, és egy nyugodt, relatíve boldog szülő nevelje őket.
Tehát ebben az esetben ha maradsz, az gyávaság vagy gyengeség. Szedd össze magad és lépj. Nem főben járó bűn a válás. Sőt! Menjetek el a paphoz tanácsért, ha akar, változzon meg (tartok tőle hogy úgyse fog)ha nem, te akkor is mindent megtettél.
Ajánlott irodalom (pszichológia és nem vallás): A lélek meggyilkolásának száz módja. Nárcisztikus emberek áldozatai mesélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!