A hitetlenséghez való jogot is be kellene írni az alkotmányba?
"a részletes kifejtésben rengeteg példát írtam hogy de igen"
Melyik példádról képzelted azt, hogy jogellenes, és mégis mitől lenne az?
A KSH 2021-es kimutatása szerint 189 olyan település volt az országban, ahol kizárólag egyházi általános iskolákban tanulhatnak a gyerekek. Gondolom, ez a szám azóta még nőhetett is. Illetve azt is kimutatták, hogy 2019-ben a települések 12 százalékában legalább az egyik középfokú képzés
esetében csak nem állami iskola működött. ( [link]
Szerintem ez azért jelentősen nehezíti a szabad iskolaválasztást, mivel senki sem kényszeríthető más településre átjárni csak azért, mert az állam lerázta magáról a szekuláris oktatás fenntartásának felelősségét.
14-es: nem kihegyeztem, csak egy példa. Én is tudom hogy mondjuk a buddhista is hátrányban van!
12-es: ha az alkotmány 2 pontja között ellentmondás van, akkor az alkotmány is alkotmányellenes! Amit írtam, az mind hátrányban részesíti az ateistákat! Hogy más nem tartja jogellenesnek, az engem nem érdekel! Ha például vallásos pártot alapíthatsz, de ateistát nem, az is hátrány, ha a vallásos kap támogatást, az ateista nem, az is. De arról is írtam, hogy amikor átengedik az iskola vezetését az egyháznak, akkor az egyház sajátjának tekinti, holott nem élhetne vissza a hatalmával.
16
Nem kötelezi. Ebben igazad van. Tehát ha a csóró állami és a pénzes keresztény iskola között lehet választani akkor mehetsz a csóróba is.
Nem köteleznek pusztán úgy alakítják, hogy azt kelljen választani.
Dehát az oktatásügy az nem kereskedelmi tevékenység, a versenyhelyzet színvonalbeli különbségek alapján kell fennáljon az oktatási intézmények között, nem pedig anyagi háttér miatt. Az állam azért szedi az adókat, hogy az ilyen jellegű közintézményeket működtesse, nem helyes az, hogy kiadja gebinbe ideológiailag előítéletes közösségeknek, és még külön támogatást is ad nekik, a szekuláris iskolák rovására.
Arról nem beszélve, hogy bizony kényszerítve vannak sokan az egyházi iskolába járásra, mivel a lekhelyükön nincs más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!