Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit gondoltok egy 65 négyzetmé...

Mit gondoltok egy 65 négyzetméteres családi ház teljes villanyszerelési munkája vezetékcsere véséssel, kb 20db konnektorral 10 kapcsolóval 350 000 Ft-ért?

Figyelt kérdés
Első hallatra sokalltam, de miután belegondoltam, hogy a a vízvezeték szerelő 20 métert 45000 Ft-ért vésett ki...
2011. aug. 22. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Bőven olcsónak számít.
2011. aug. 22. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Először, mikor a kérdés elejét láttam, azt gondoltam, hogy konkrét árat kérdezel. Akkor én olyan 300-at mondtam volna.

Szóval lehet reális az a 350.

Amúgy nálunk 5-6 m-en szereltek hideg-meleg vizet padló alatt vezetve, számla nélkül két éve kerek 100e-ért. Igaz ebben benne volt az alupex cső, 2 m lefolyócső installálva, a kivésés és 4 kiállásra szükséges idomok, szerelvények.

Másfél napi munkával bőven megvoltak vele ketten. Ha leszámítjuk az anyag árat, akkor sem rossz órabér...

2011. aug. 22. 14:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Tényleg nem rossz órabérnek... Mondjuk ha rendes az elvégzett munka akkor megéri a pénzt.
2011. aug. 22. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Én már semmin sem csodálkozom. Idén 3*3 méteres előtető csak betonozása (alapot megástam én, terasznak elég 30cm mély) zsalukővel (2db egymáson, csak 2 oldalra kellett tenni)

100ezer forint. Tető fölé (2db oszlop, gyalulás, csiszolás, festés nélkül) átlátszó hullámlemezzel szintén 100ezer

- ezek gyorsan kellettek, mielőtt vki megkérdezi miért nem én csináltam.

2db radiátor bekötése (kivésést megcsináltam én) 40ezer, 2éve

2011. aug. 24. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:
A 350 ezer kicsit sok. Én 200 ért csináltam volna úgy, hogy benne van a cső, vezeték, dobozok, gipsz, megszakítótábla (Fi relé nélkül). A szerelvényeket külön számolom, és annak az ára attól függ, milyet szeretne a megrendelő.
2012. jan. 14. 19:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is sok egy kicsit. Nekem kb 70 négyzetméterre, hasonló paraméterek mellett, szép kapcsolókkal 180 volt. Szóval már a szerelvény is benne volt, meg azt hiszem a fi relé is. Mondjuk számlát nem kaptam. :P
2012. okt. 4. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Lámpát szeretnék venni a fürdőszobába. Hol érdemes?

OBI, Praktiker, IKEA, villanyszerelési szaküzlet? Te hol vettél, mennyiért és megérte? Milyen ne vegyek semmi szín alatt?

Villanyszerelési kérdés? Kérem szakértők segítségét!

Adott egy most épülő 100 nm2 es ház, ahol a szokásos számítógép, mosógép, lejátszók mellett lenne egy mosogatógép, és egy elektromos sütő is (főzőlap gázos), plusz a kertben egy szivattyú a kúthoz. Az első villanyszerelőnk aki az ideiglenes áramot intézte meggyőzött...

Villanyszerelési ismereteket autodidakta módon el lehet sajátítani? Könyvet, irodalmat vagy jó weboldalt ajánlanátok?

Szakmám nem lehet ez, mert az alkalmasságin nem mennék át (nagyon magasban nem mozgok túl biztonságosan). De a multiméter használatát, csillárok, kapcsolók, dugaszolók, vezetékek szerelését szeretném megtanulni, hogy házilag megcsinálhassam. Sőt, a napelemes téma is...

Hol tudnék utánanézni annak, hogy az értékbecslő hány %-ra értékel bizonyos munkákat az építkezésnél (pl. belső vakolás, villanyszerelési munkák, nyílászárók, stb)?

Tudom, hogy van az értékbecslőknek erre egy programjuk, de a bank azt mondta, hogy ők ezt nem tudják megmondani. Most járunk 41%-nál, 68%-ot el kell érnünk ahhoz, hogy megkaphassuk a hitelt.

Mennyibe kerül egy 55 nm-es lakás teljes villanyszerelési munkái?

Egy körülbelüli árra lennék kíváncsi, a vezetékcserével, a konnektorok és kapcsolók cseréivel! Egy kicsit tájékozottabban szeretnék nekiindulni, mert egy párszor már átvertek különböző "szakemberek"...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!