Honnan tudom hogy egy málna egyszer vagy folytontermő?
Azokon jövőre lesz termés!
Amelyik vesszőkön volt termés, azok most el vannak száradva?
A málna így működik.
Jön a földből egy hajtás. Egyszer termőnél ezen csak a következő évben lesz termés, az oldalhajtásokon. Folytontermőnél pedig a kihajtás évében a csúcsán, a következő évben pedig ugyanúgy az oldalhajtásokon, mint az egyszer termőnél.
Ezt a szárat a második év július végén, miután letermett, tőben ki kell vágni. Onnantól csak az azévi hajtások maradnak.
Típustól függetlenül, tavasszal a túl kicsi hajtásokat, meg a felesleges hajtásokat tőben ki kell vágni, a maradékot pedig méretre kell vágni. Ez már típustól függő, mert a folytontermőt erősebben kell vágni, hiszen ennél az új hajtásokon már termést várunk, az egyszer termőnél pedig az új hajtáson még nem lesz termés, és ráér megnőni a fagyokig.
Megvizsgáltam.
Van amelyik elszáradt. De azon volt gubacs. Azokat ki is vágtam. Amelyik tetején volt termés arra ráismertem hogy folytontermő, azt visszavágtam 150cm re.
De volt olyan TŐKE amelyiken volt ugyan a tetején termés de hozott másik hajtásokat a földből, meg is nőtt de nem volt termes rajta. Holott a folytontermőnek már az első evben kell termést hoznia a tetején.
Ha jol tudom akkor a folytontermőt ha visszavágom tövig akkor is fog termes hozni a következő évben de csak a tetején. Kordonba akarom nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!