Reális ennyi vízfogyasztás havonta?
A Vízművek tájékoztatójában azt írja, hogy egy főre a normális KÉThavi vízfogyasztás 2-4 köbméter.
Na most én kiszámoltam, és nekem az átlag EGYhavi vízfogyasztásom 4 köbméter... (Egyedül lakom egy 56 nm-es lakásban.)
Őszintén szólva, képtelen lennék ennél jobban spórolni. Szinte soha nem fürdöm kádban, mindig csak zuhanyzom. Kertem nincs, csak a szobanövényeket locsolom. Heti egyszer felmosom a lakást, utána azt a vizet még WC-lehúzáshoz elhasználom.
Nem értem, nekik hogy jött ki ez a kéthavi 2-4? Én ezek szerint a dupláját használom, és még csak nem is pocsékolok :(
Ja és annyit még hozzátennék, hogy a vécét igyekszem annyira pici vízzel öblíteni, hogy volt, hogy télen eltűnt a bűzzáró víz belőle.
A mosógépet kb heti 2x járatom, és elsősorban az eco programot használom.
nekem havi 10-11, ketten vagyunk
örülj a jó fogyasztásodnak
Ha sokat vagy otthon, akkor a 4m3 a reális, mert WC többször kell leönteni, utána kézmosás, mosogatás, főzés. Aki reggel elmegy otthonról és csak este 6 körül megy haza, csak fürdés van mert nem főz, nem mosogat, csak heti 1 mos, annal talán működhet a havi 2-3m3.
Nálunk 3 fővel 2 hónapra 15-18m3 mozog, pedig minden víztakarékos, csak mosogatógéppel mosogatunk, minden a legtakarékosabb ami csak lehet. A nővéreméknél 5 fős családban van olyan hónap amikor 20-25m3 is lefogy, a gyerekek szeretnek pacsálni és a kertet is locsolják.
Normális.
Én se értem, hogy írhatja a felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!