Miért szavaznak az alacsony keresetű emberek Orbánra annak ellenére hogy az adórendszere őket súlytja a legjobban?
Miközben Orbán a fizetéséhez képest elképesztően alacsony adósávban van EU viszonylatban, és még a fizetése is kiemelkedő, illetve van képe annyi adót megállapítani magának mint egy minimálbéres.
Ezekután az emberek miért imádják? Főleg akikkel kitol?
Hogyan fizetne egy magas keresetű személy ugyanannyi adót, mint egy minimálbéres?
Minél többet keresel, annál több az adó összege is amit befizetsz.
Mert általában nem túl tanultak, így nem is nagyon kérdőjelezik meg a dolgokat, hanem elfogadják azt, amit az arcukba tolnak. Ez pedig a kormánypropaganda.
Emellett idáig sincs, hogy átnézzék jobban a dolgokat, hiszen bizonytalanságban napról napra élnek, ha vége a munkának akkor csak passzív kikapcsolódásra vágynak, nem elemezgetni a dolgokat.
#2 én pályakezdő nem közalkalmazott voltam, és a következők szerint alakult a fizetésem:
-gyurcsány idejében: bruttó 59%-at kaptam kézhez
-orbán idejében: bruttó 66%-át
Nem dobom magam a földhöz a kemény 7%-ért úgy, hogy ezernyi termékben fizetek különféle adókat, amik ennél a 7% nál többet elvisznek sokkal, 20%(inkább 40%) infláció mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!