A liberálisok szerint mindenki szélsőjobbos, vagy fideszes aki nem ért egyet a véleményükkel?
Nem igazán akartam már hozzászólni a topikhoz mert csak végeláthatatlan diskurzusba torkollna a dolog...mint azt már számtalanszor láttunk mindenféle fórumokon...mindenki hajtja vég nélkül a saját igazát,elgondolkodás nélkül.De úgy érzem az utolsó válaszoló megszólított,pár mondatban válaszolnék...."fröcsögnék",ahogy azt fentebb oly szépen és liberálisan meg is jegyezték... :)
Tisztelt 29-es válaszoló...most minden cinizmus és rosszindulat nélkül írom...látod pont erről van szó....gondolom mélyen liberális ember vagy,és természetesen aki nem a te szájízed szerint ír,beszél az ugyebár egyből "fröcsög". Pontosan erről beszéltem fentebb.Egy mondatban sikerült megvillantanod a liberalizmus egyik legnagyobb,ha nem a legnagyobb problémáját.Csak addig (és kizárólag) tiszteled a másikat míg az egyet ért veled. Ma pont a liberalizmus (régen a kommunizmus is ilyen volt ) az a beteges eszme ami nem tűri az ellenvéleményt,másfajta gondolkodást.
Ja és szerintem nem a liberalizmusnak köszönhetően "fröcsöghetek" itt,ez Isten által minden ember szívében belekódolt jó tulajdonság hogy hagyom hogy a másik is "fröcsöghessen",véleményt formáljon bármiről még akkor is ha nekem az nem tetszik.Persze ezt a tulajdonságot el is nyomhatjuk....
(amúgy nem értem a többes számot,én egyedül fórumozom itt )
@30: Sajnálom hogy így ismeretlenül is ezt a két dolgot feltételezed rólam,hogy vagy csendben maradok,vagy személyeskedek....
" Ebből is látszik, hogy a náci-kártyát valójában azok a hülyék találták ki, akik így próbálják védeni elcseszett világképüket" -hülyék...elcseszett világképek....igen ezek azok a jelzők amiket szomorúan olvasok mindig a "haladó gondolkodású",liberális emberektől. Miért kell bárkit is lehülyézni?
Mi az az elcseszett világkép? Minden ember másként lát dolgokat,miből gondolod hogy a másiké az elcseszett,miből azt hogy a tiéd nem? (persze most itt nem bűnözőkre gondolok). Hadd mondjak neked valamit.NINCS rossz ember csak tudatlan.
"Egyébként liberális vagyok, és csak azt tartom nácinak, aki az is" És szerinted kik ma a tényleges nácik? Erre őszintén kíváncsi vagyok. Igen vannak szélsőséges csoportok,akik a félresiklott nemzeti szocializmus hívei,de ezek nagyon kevesen vannak,szinte teljesen elenyésző a számuk,mint minden egyéb szélsőséges eszmét követő csoportnak.A baj ott van hogy a mai médiában szinte nem lehet híreket olvasni vagy nézni anélkül hogy valamelyik "haladó" liberális nézeteket valló ember ne nácizna bő nyállal.
Néha megfigyelem mindkét oldalt,a jobbat is és a balt is.Azt kell hogy mondjam hogy ti liberálisok semmivel sem vagytok jobbak az általatok "náciknak" nevezett csoportoktól.Egy húron pendül mind a kettő.
Mind a kettőt a gyűlölködés és a másként gondolkodók gúnyolása jellemzi. Lényegében a náci is és a liberális is egy és ugyanaz,mind a kettő gyűlölködik.
A válaszaitokból is látszik (29,30) hogy egyből a nagyképűség,a "majd én megmondom a nagy lila frankót",a magamat a másik fölé helyező gondolkodás jellemzi a liberalizmust.És ez bizony BAJ.
"A válaszaitokból is látszik (29,30) hogy egyből a nagyképűség,a "majd én megmondom a nagy lila frankót",a magamat a másik fölé helyező gondolkodás jellemzi a liberalizmust.És ez bizony BAJ."
Inkább az a baj, hogy szerinted ez nem embert jellemez. Rólad is echte lesüt, hogy majd te megmondod a nagy lila frankót a liberalizmusról. EZ a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!