A router miért csak 0,5 megabitet tud biztosítani a 7-ből?
Kezdjük ott hogy a szolgáltató modemet ad nem pedig routert. Az hogy van benne (router funkció) wifi meg több UTP kimenet az már csak extra.
Ha ilyen hibákat érzékelsz akkor az nem a modem hibája hanem a szolgáltatóé.
Azt meg tegyük tisztába hogy megabit, vagy megabyte.
Mert 0,5 megabit az 64 kilobyte, ami kb manapság vicc kategória lenne, kb az ADSL korszakában 15 éve volt ilyen letöltési sebesség.
A közeli 20 ezer fős városban is 10 megabites az alapcsomag kedves 1-es! Az is valami 4 ezer forinttól kezdődik kedvezményekkel.
2.: LEírom még egyszer. Vettünk egy router-t, de állandóan leesik 0,5 mbs-re a sebesség. A gépről, ahonnan megy a router, ott 7 mbs. Reboot után viszont már wifiről is megy a 7 mbs. A régi router-el nem volt ilyen probléma!
Ja'h és amit linkeltem DiGi -s:
Budapest 6., 9., 10.,11.,15.,19. kerület, Debrecen, Szeged, Zalaegerszeg... Ahol nincs optika csak régi kábelmodem.
Ki beszél itt az internet csomagról? Te a router sebességéről kérdeztél csak. 10 megabites routert már nem árulnak. Ja, hogy az internetcsomag olyan, kit érdekel, ha nem azt kérdezed?
2 ugyanarra a routerre kapcsolódó gép között (lehetőleg úgy, hogy egyik kábelen van) mit mérsz?
Az mbs pedig mint mértékegység nem létezik.. Nekem még mindig nem tiszta, hogy az Mbps (megabit/sec) vagy MB/s (megabyte/sec) akarna lenni.
Arról nem is beszélve, hogy a kérdésben szereplő "megabit" az nem is sebesség mértékegység, hanem adatmennyiség, bár a környezetből kiderül hogy az megabit/sec lenne (vagy MB/s mint később kiderült) Illene tisztában lenned az alap fogalmakkal.
4.: Köszi, de ezen már túl vagyok!
Nekem is ezt mondták, hogy egy csatorna le van terhelve, de ez kamu!
Külföldi fórumokon olyasmit olvastam, hogy a routerben megtelik a memória, és ezért lassul le, mint állat. A reboot viszont megoldja azonnal, elvileg törli a memóriát. Nem gondolod, hogy nem a leterhelt csatorna a probléma, ha a reboot tökéletesen megold mindent egy időre?
"Ez menetrend szerű, és vezetékesen bezzeg hibátlan."
Most akkor csak a wifivel van baj? Vagz a vezetekes nettel is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!