Ha Hitlert is perbefogják, őt is felakasztották volna?
Elmezavarra lehetett volna hivatkozni az ő esetében és pár stratégiája meg is magyarázta volna ezt a dolgot.
Ha meg "bolondnak" van nyílvánitva, akkor a humanitárius törvények nem engedték volna a dolgot.
Hitler a végére már tényleg zavarodott volt, amit meg is lehet érteni. Még a Führerbunkerben gubbasztva is hitt abban, hogy az egyik tábornoka a nyugati frontról idejön, és Berlin kapujában fogják a világtörténelem legnagyobb vereségét mérni a szovjetekre. Senki nem merte megmondani neki, hogy az illető ereje ehhez édeskevés lenne, mellesleg már rég megadta magát a szövetségeseknek.
Amikor meg néhány nappal a háború vége előtt belátta, hogy már nincs mit tenni, attól tartott, hogy Sztálin a moszkvai állatkertben fogja őt mutogatni.
De szerintem, ha élve elfogták volna, és orvosok meg is állapítják, hogy elmebeteg, akkor sem kímélték volna. A bürokraták még be is tarthatnák a humanitásrius tövényeket, mondják ezt a félszázmillió halott hozzátartozóinak, barátainak, vagy a háborút követő vagy azzal együtt járó nyomor húszmillió halottjának.
A vezetők népszerűsége nullára csökkent volna szerintem, ha nem végzik ki.
"A vezetők népszerűsége nullára csökkent volna szerintem, ha nem végzik ki."
Ott a pont.
Szerintem nem végezték volna ki, semmi olyat nem tett. Végül is ő senkit sem bántott.
Dönitz is csak húsz évet kapott, de sokkal kevesebbet ült le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!