Eladtam valamit, fenyegetnek, mit tehetek?
Eladtam valamit Vaterán, amiről kiderült nem eredeti!(NEM ÍRTAM KI AZ AUKCIÓRA HOGY EREDETI, ÉS AZT SEM HOGY NEM EREDETI) A vevő állítja ha nem fizetem vissza beperel.
Mit tehetek? Visszafizetni nem akarom!
Pedig ha nem írtad ki, hogy utánzat / reprika / akármi akkor ez a vevő egyértelmű átverése. Ez azért jó, mert csalásért a rendőrségen jelenthet fel, nem kell polgári perrel sz@rakodnia. Elbújni sem tudsz mert a rendőrség könnyedén előszed. Ráadásul még rendőrségi ügyed is lesz (pénzbíráság, minimum 30.000 de ha durvább az átverés akkor akár több is), gondolom nem hiányzik.
Vedd vissza a terméket és ne próbálj embereket lehúzni vaterán.
Az sem volt leírva, hogy replika és azt sem hogy eredeti.Volt róla portré fotó az aukcióban (googlés tehát gondolom az eredetié, illetve általam készített képek is)
Azt írja a vevő, ha nem teljesítem kötelességem jogi úton érvényesíti szavatossági jogait, ez az ő ügyvédének állásfoglalása...
Hogy nevezted meg a terméket?
Ha ott volt egy EREDETIRŐL egy kép akkor az már mindenképpen átverés.
ha nem volt feltüntetve hogy nem eredeti akkor a vásárló simán a jóhiszeműségre hivatkozhat, ha volt eredeti kép is akkor meg így jártál mert igaza van.
ez a vevő megtévesztése, 3 napon belül köteles vagy visszavenni ha eláll a vásárlástól, ha meg számla nélkül adtad el, nos akkor még az apehet is a nyakadba varhatja.
szerintem fizesd vissza a pénzét és kérj bocsánatot, mert ha bekeményít akkor nagyon megütöd magad...
Bix azért sok butaságot ír..
szó sincs semmiféle 3 napos visszavásárlásról nincs szó a jogban és magánembernek nem kell számlát adnia (hogyan is adhatna?!).
Ellenben a jóhiszeműségről írt része igaz.
Az nem járható út, hogy én árulok egy BMW-t, leszedek a netről egy képet róla, valaki megveszi, kifizeti én meg adok neki egy Szuzukit, hogy "bocsi, én azt hittem ez egy BMW..."
Az a vevőt meg nem érinti, hogy téged anno valaki átvert egy hamisítvánnyal. Az a te bajod, nem az övé.
Vedd vissza, mert bajod lehet belőle, nem is kicsi.
Ha a márkanevet beleírtad az aukcióba, akár a nevébe, akár a leírásba és nem tüntetted fel, hogy replika, akkor azonnal fizessed vissza, mert ha jogi útra viszi, nagyon megszívod, és ezt komolyan mondom.
Ha márkanevet nem írtál, akkor nem kell visszafizetned, bár korrekt lenne, de jogilag nem vagy köteles.
Amennyiben nincs utalás a hirdetésben arra, hogy a termék nem eredeti, akkor a vevő joggal vélelmezheti, hogy eredeti terméket fog vásárolni.
És a hamisítványok árusítása szerintem még a Vatera szabályzatába is ütközik.
Vigyázz, nehogy a vevő akarjon átvágni téged. Ne utalj neki előre. Gyakori módzser ez, hogy megvesznek valamit, megfenyegetnek valami hatósággal, visszakérik a pénzt és lelépnek vele.
Ha megtudhatjuk legalább a kategóriát, hogy mi volt az, amit eladtál neki, és az összeg nagyságrendjét, lehet, hogy többet tudunk mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!