Gazdasági végzettséggel pályaváltás az informatika írányába?
Két diplomám van, gazdálkodási és menedzsment alap-, és pénzügy mesterdiploma.
Szeretnék pályát váltani és a jövőben az informatika területén elhelyezkedni.
A középiskolát számítástechnikai és informatikai szakközépiskolában végeztem, mindig is érdekelt ez a terület. Végül sajnos máshogy alakult az élet, anno fiatal lányként többen lebeszéltek róla.
Ha van rá esély, akkor már nem kezdenék bele újabb egyetemi képzésbe.
Tudtok ajánlani olyan tanfolyamot (pl. full-stack developer...stb.), képzési helyet, ahol gyakorlatorientált, megbízható, releváns tudásra lehet szert tenni?
Van egyáltalán esély elhelyezkedni úgy, ha a két gazdasági diplomám mellé csak tanfolyamot végzek? A legtöbb álláshirdetésben felsőfokú szakirányú végzettséget írnak követelményként.
Szívesen fogadok bármilyen tanácsot. Véleményetek szerint, a fentebb leírt képzettséggel, hogyan érdemes belevágni a váltásba?
Előre köszönöm a válaszokat!
Kb. 2 év alatt át tudod képezni magad.
A csapda ott van hogy senkinek nem kell kezdő programozó, ezért eleinte alacsony fizetéssel tudsz csak elhelyezkedni, ha egyáltalán felvesznek valahova.
A pénzügy elvileg nem fizet rosszul, nem vagyok benne biztos megéri-e neked az átképzés, főleg hogy nőknél nem számít hogy most másfélszer annyit keres-e, a pasid majd megoldja.
"főleg hogy nőknél nem számít hogy most másfélszer annyit keres-e, a pasid majd megoldja."
Hihetetlen, de sok nő nem akar kitartott lenni 😬😬😬
#4 azért van átmenet a karrierista munkamániás és a kitartott között.
Engem kifejezetten kiábrándít ha egy nőnek az egyetlen életcélja hogy a munkában érvényesüljön, annak ellenére hogy szeretem a határozott, céltudatos, talpraesett nőket.
Komolyan még egy férfinak sem áll jól a túlzott karrierizmus. De ha oda kerül a sor, akkor inkább a férfi dolga, mint a nőé.
Attól, hogy egy nő közel annyit vagy többet keres, mint a férfi párja nem lesz még karrierista.
Egyébként a kérdező egyszer sem írta, hogy a pénz miatt váltana szakmát. Ezt csak te képzeled oda.
"De ha oda kerül a sor, akkor inkább a férfi dolga, mint a nőé."
Szexizmus level 9999 😂
Annak a dolga, aki SZERETNÉ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!