Lassan már tényleg ingyen vagy éhbérért kell dolgozni és két kezünket összetenni, hogy van munka egyáltalán? Valóban idáig jutottunk? És hova fogunk még?
Férjem cégénél ma volt válságértekezlet. 3 embert elküldtek, egy ember marad ugyanazokkal a feltételekkel (5 munkanap, ugyanannyi fizu), egy embert csökkentettek 4 munkanapra, férjem 20.000 ft-al kevesebb fizut kap, papíron 4 napos munkahete van, de 5 napot kell dolgoznia.
És még örüljünk, hogy van munkája!?:-( :-)
Lassan már tényleg ingyen vagy éhbérért kell dolgozni és két kezünket összetenni, hogy van munka egyáltalán?
Én gyesen vagyok kislányommal 38.000 ftot kapok, ebből éljünk meg?
És ide vállaljunk még egy babát?...
Szomorú...
Mit tudott Mátyás király, hogy annak idején Európa virágzó állama voltunk?
"És eszedbe ne jusson még egy gyereket szülni a nyomorba."
No azért ezen is érdemes elgondolkodni. Nincs gyermekszületés akkor csak egyre rosszabb lesz. Jövő meg így fest: lesz rengeteg nyugdíjas, rengeteg "hátrányos helyzetű"(mert ők szülnek égbe-világba, de jó eséllyel ugyanúgy segélyből akarnak majd az utódok is megélni), és esetleg lesz egy kis csoport aki valóban dolgozik és eltartja az előző kettőt. Na majd akkor jön az igazi nyomor...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vállalj még egy babát, főleg ha valóban nem tudnád etetni. Csak érdemes rajta elgondolkodni, hogyha mindenki más is csak 0 vagy 1 gyermeket vállal, akkor hova jut az ország végső soron. (Én biztos, hogy valamifajta hátrányba sorolnám azt a nyugdíjast aki nem nevelt fel min. 2 gyermeket. Lehet az akár nevelt gyerek is, hiszen tudom, hogy van akinek sajnálatos módon nem lehet sajátja.)
A politikusok pénzlehúzásai amúgy természetesen idegesíti az embereket. "Miért nem magukon spórolnak?"
Végülis morálisan jogos felvetés, de valóságban sok jelentősége nincs. Napokig pattogott a média Veres új autóján. Tényleg drága, és biztos sokan szeretnénk mi is egyet. De ettől most tekintsünk el. Azon autó ára és a hasonló "fú, hogy képzelik ezek a politikusok!" kiadások abszolút értékben cseppek a tengerben. A nyugdíjak és egyéb szociális kiadások 1-2Ft-tal(!!!) történő változtatása nagyságrendekkel nagyobb összeg, mint mondjuk Veres új autója... (amit továbbra is irigyelhetünk, persze én is, de az ország nem ettől van szar helyzetben)
Viszonylag jó, amit mostanság elkezdtek kommunikálni: sok az eltartott, kevés az adózó. Sok a jóléti kiadás, miközben lehetőleg senki nem akar adót fizetni.
Sajnos én már 3 éve úgy döntöttem, hogy elegem van és otthagytam a hazámat! Nem fogok otthon szenvedni és hinni benne hogy "majd jobb lesz"! Nem lesz jobb. A gyerekeimnek meg pláne nem kívánom ezt. Ők már teljesen beilleszkedtek itt, ahol élünk és egyáltalán nem vágynak "haza" egy olyan országba ahol nem lehet normálisan megélni. Itt is van válság, mégis simán megélünk, én 40 évesen fősuliba járok, párom úgyszintén, nyaralni megyünk évente többször is, és nem stresszeljük magunkat agyon a politikán, meg a gazdasági helyzeten.
Meg kell tanulni egy nyelvet és írány a nyugat!
Otthon meg maradjanak a politikusok és fojtsák meg egymást egy kanál vízben.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!