Melyik élelem kerüljön újonnan hatósági ársipka alá?
ugye már elhintették, hogy lesznek új élelemek, de nektek melyik lenne a legjobb?
nekem a tonyás és a kenyér, a krumpli se lenne rossz, de abból már bevásároltunk egy zsákkal
na látom itt is túlburjánzik a liberális felsőbbrendűség
nem baj inkább itt mint a választófülkékben, ott kevesen vagytok szerencsére:)
tipikus ballib narratíva: ha Zorbán árstoppol akkor azt behajtja máson, de ha a németek rezsistoppolnak akkor az óriási segítség, bizony így volt tálalva a FOS-ban számotokra:)
4es, ennek senki nem örül, pláne annak, hogy az Eu vezetői ennyire kiszolgáltatnak bennünket
továbbra is 4es
miért lenne hergelő kérdés? mit számít mikor tudja az ember kiírni?:O
nem tudom te hogy vásárolsz krumplit, de mi bizony zsákkal szoktunk, tudod krumpliszsák, de lehet, hogy ezt Pösten nem ismerik:)
"Alapvető élelmiszerekből nem lehet lassan megélni "
ezen kijelentést nem tudom értelmezni
csak h reflektáljak:)
amúgy a hírtv-n már nyíltan beszéltek a tonyásról és kenyérről na ez a 2 bejött, még a vajat meg a száraztésztát mondták, amit én kifelejtettem, 3-diknak a rizs kellene az is sokat drágult
az árstop mellett pedig bevezetném, hogy aki nem akar ezzel élni, az teljes árat fizessen mindenhol, megnézném hányan tennék meg:)
durva, hogy mire képes az agymosás
az ember a saját megnyomorításának tapsol
4 voltam .
Az árstop annyi, hogy a felénk árusító üzletek számára van szabva egy határ, mennyiért adhatják azokat a bizonyos termékeket. Tehát legyen az egy kis üzlet, vagy egy szupermarket , veszt rajta. Ő ennyiért nem tudja beszerezni. Szóval kreáltak egy törvényt, amivel “segítenek” de igazából nem ők, hanem az üzletek hozzák az áldozatot. De azért szeretik begyűjteni a dicséreteket :) Lehet libsizni, de más értelmes ország átlátja a problémát, és nem a saját amúgy számukra adófizető üzletágakat szivatjak, hanem csökkentik az ÁFA-t és valóban segítenek. Másrészt igen, besokallnak az üzletek, és nem fogjak forgalmazni az adott árucikket. Vagy nagyon korlátozottan . Tehát végül a valós segítség konvergal a nullához.
Persze, az EU vezetői kiszolgáltatnak … :)) nyilván van hátránya a szankcioknak, de ez túl van lihegve. Érdekes, a többi ország nem szív ennyit. Másrészt háború stb, Viki úgy is ezzel jön :) van igazság benne, de valójában kb 10% ami a háború miatt van . De ugye jobb másra fogni, mint eddig is bármit :)
Másrészt vidéki lány vagyok, ültettem, astam fel krumplit kézzel, nekem nem kell bemutatni :) a krumplis zsákot is ismerem, szerencsére tavasszal / nyáron haza jarok segíteni ültetni , így én is krumplis zsákban tudom felhozni magamnak a nagy libsi Pestre :))) de aki pl itt el és nincs lehetősége ültetni, vagy ilyen tételben venni, mert autója sincs, ( attól amúgy nem buta ) , de igen is annak arcul csapás a krumpli ára :) mint nekem is néha, mikor aszály van és vacak a termés . Mint idén is.
Alapvető élelmiszerek . Hiába vagyok libsi pesti, és megelek, bár egyre rosszabb a viszonyítási alap, de nem eddig tart a szemem. Beszélek emberekkel és látom a való helyzetet. Néhány ember számára már az is luxus, hogy tésztát vesz. Vagy lisztet. Kiszorítja, mert kell. De akkor másból kell elvenni. Erről beszélek .
Nyilván mindenkinek jól jön az ár stop, mert placebo hatása van. De első körben a bolt fog veszteni rajta aki árulja, majd ezt kompenzálva vagy más termékek arat emeli meg, vagy a dolgozók bérét csökkenti, aztán így tovább :) néha érdemes átgondolni, mivel jár egy két intézkedés, majd az után “örülni neki” :)
Ajánlom:)
4 voltam megint :)
Ilyen gondolatokkal inkább troll legyél, mint valós ember, mert akkor tényleg nincs remény. Meg mindig várom , hogy leírd, troll vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!