Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Melyik élelem kerüljön újonnan...

Melyik élelem kerüljön újonnan hatósági ársipka alá?

Figyelt kérdés

ugye már elhintették, hogy lesznek új élelemek, de nektek melyik lenne a legjobb?

nekem a tonyás és a kenyér, a krumpli se lenne rossz, de abból már bevásároltunk egy zsákkal

2022. okt. 29. 01:06
1 2 3
 11/25 Béla211 ***** válasza:
86%
Én nem szeretnék semmire ár stopot. Mert majd úgy kell vadászni ezeket a termékeket is. Meg ha mondjuk az M-es tojás árát meg védi. Akkor azt majd nem lehet kapni az L-es tojás ára meg még drágább lesz.
2022. okt. 29. 09:49
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
"alapvető élelemekből is meg lehet élni" Kenyéren és vízen is lehet élni, de ki akar? Itt az a probléma hogy a rablóbanda szarik az emberekre. Hatalmas pénzeket fecsérelnek el fölösleges dolgokra, a lényegesekre meg magasról tesznek.
2022. okt. 29. 10:17
 13/25 qkker1 ***** válasza:
52%
Beluga kaviár.
2022. okt. 29. 13:53
 14/25 anonim ***** válasza:
92%
Semelyik, kristálycukrot nem tudok venni, ha a tojást sem tudom megvenni akkor mehetek Szlovákiába bevásárolni, ami ismét nagy pofon lenne a gyönge forint miatt
2022. okt. 29. 15:19
 15/25 anonim ***** válasza:
43%
Mekdánélc. Hozzák vissza a pár százas sajtburgert a 6 százas helyett.
2022. okt. 29. 21:54
 16/25 A kérdező kommentje:

na látom itt is túlburjánzik a liberális felsőbbrendűség

nem baj inkább itt mint a választófülkékben, ott kevesen vagytok szerencsére:)

tipikus ballib narratíva: ha Zorbán árstoppol akkor azt behajtja máson, de ha a németek rezsistoppolnak akkor az óriási segítség, bizony így volt tálalva a FOS-ban számotokra:)

4es, ennek senki nem örül, pláne annak, hogy az Eu vezetői ennyire kiszolgáltatnak bennünket

továbbra is 4es

miért lenne hergelő kérdés? mit számít mikor tudja az ember kiírni?:O

nem tudom te hogy vásárolsz krumplit, de mi bizony zsákkal szoktunk, tudod krumpliszsák, de lehet, hogy ezt Pösten nem ismerik:)

[link]

"Alapvető élelmiszerekből nem lehet lassan megélni "

ezen kijelentést nem tudom értelmezni

csak h reflektáljak:)

amúgy a hírtv-n már nyíltan beszéltek a tonyásról és kenyérről na ez a 2 bejött, még a vajat meg a száraztésztát mondták, amit én kifelejtettem, 3-diknak a rizs kellene az is sokat drágult

az árstop mellett pedig bevezetném, hogy aki nem akar ezzel élni, az teljes árat fizessen mindenhol, megnézném hányan tennék meg:)

2022. okt. 30. 00:40
 17/25 anonim ***** válasza:
88%

durva, hogy mire képes az agymosás

az ember a saját megnyomorításának tapsol

2022. okt. 30. 06:54
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
Sokra mennek vele ha hiánycikk lesz mert a boltosok kiraknak annyit belőle amennyit muszáj...Mert ugye nem jár jól hogy beszerzi drágán utána meg eladja féláron(hatósági áron)...Ő se hülye...Korán reggel elviszik azt a pár kg cukrot pl.. És kifújt...
2022. okt. 30. 21:37
 19/25 anonim ***** válasza:
87%

4 voltam .

Az árstop annyi, hogy a felénk árusító üzletek számára van szabva egy határ, mennyiért adhatják azokat a bizonyos termékeket. Tehát legyen az egy kis üzlet, vagy egy szupermarket , veszt rajta. Ő ennyiért nem tudja beszerezni. Szóval kreáltak egy törvényt, amivel “segítenek” de igazából nem ők, hanem az üzletek hozzák az áldozatot. De azért szeretik begyűjteni a dicséreteket :) Lehet libsizni, de más értelmes ország átlátja a problémát, és nem a saját amúgy számukra adófizető üzletágakat szivatjak, hanem csökkentik az ÁFA-t és valóban segítenek. Másrészt igen, besokallnak az üzletek, és nem fogjak forgalmazni az adott árucikket. Vagy nagyon korlátozottan . Tehát végül a valós segítség konvergal a nullához.

Persze, az EU vezetői kiszolgáltatnak … :)) nyilván van hátránya a szankcioknak, de ez túl van lihegve. Érdekes, a többi ország nem szív ennyit. Másrészt háború stb, Viki úgy is ezzel jön :) van igazság benne, de valójában kb 10% ami a háború miatt van . De ugye jobb másra fogni, mint eddig is bármit :)

Másrészt vidéki lány vagyok, ültettem, astam fel krumplit kézzel, nekem nem kell bemutatni :) a krumplis zsákot is ismerem, szerencsére tavasszal / nyáron haza jarok segíteni ültetni , így én is krumplis zsákban tudom felhozni magamnak a nagy libsi Pestre :))) de aki pl itt el és nincs lehetősége ültetni, vagy ilyen tételben venni, mert autója sincs, ( attól amúgy nem buta ) , de igen is annak arcul csapás a krumpli ára :) mint nekem is néha, mikor aszály van és vacak a termés . Mint idén is.

Alapvető élelmiszerek . Hiába vagyok libsi pesti, és megelek, bár egyre rosszabb a viszonyítási alap, de nem eddig tart a szemem. Beszélek emberekkel és látom a való helyzetet. Néhány ember számára már az is luxus, hogy tésztát vesz. Vagy lisztet. Kiszorítja, mert kell. De akkor másból kell elvenni. Erről beszélek .

Nyilván mindenkinek jól jön az ár stop, mert placebo hatása van. De első körben a bolt fog veszteni rajta aki árulja, majd ezt kompenzálva vagy más termékek arat emeli meg, vagy a dolgozók bérét csökkenti, aztán így tovább :) néha érdemes átgondolni, mivel jár egy két intézkedés, majd az után “örülni neki” :)

Ajánlom:)

2022. okt. 31. 02:29
 20/25 anonim ***** válasza:
73%

4 voltam megint :)

Ilyen gondolatokkal inkább troll legyél, mint valós ember, mert akkor tényleg nincs remény. Meg mindig várom , hogy leírd, troll vagy :)

2022. okt. 31. 02:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!