Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Csak szerintem undorító a...

Csak szerintem undorító a magyar konyha?

Figyelt kérdés
Gulyást sose értettem, hogy miért nagy cucc. Semmilyen az egész. Pörkölt nem magyar kaja, csomó környező ország ételei között megtalálható. Pálinka szintén nem magyar dolog, mégha annak is van beállítva. Bármilyen "magyar" étel ami eszembe jut, tocsog a zsírban, egészségtelen, és nem véletlenül mi vagyunk az egyik legdagadtabb ország Európában. Egyrészt a magyar nem jut minőségi ételhez, másrészt ami ismert, vagy amiket esznek, olyan dolgok, hogy a szív már 50 év után könyörög, hogy legyen vége, mert nem bírja. Mindenhez megy a só meg a cukor is ráadásul. Panelproli unokatestvéremék még a rizst is besózták mindig, és ha ők főztek családi összejövetelen, egyszerűen képtelen voltam enni belőle. Ja, és természetesen ehhez még megy a kóla meg fanta meg minden ilyen fos, és egyszerűen bárkivel találkozom, bárkit látok étteremben, senki nem vizet iszik kb, hanem valami 8 kanál cukorral édesített vackot.
2022. jún. 9. 15:47
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:
Az elfogadható minőséget a wasabihoz képest mondtam mondjuk. Én is tudom, hogy nem a legjobbat adják ott. De megvan az előnye, csak felkapom, és viszem. Nen várakozok. Japánok évszázadok óta eszik a rizst, és azon élnek. Senki ne mondja, hogy akik megélik a 90 száz éveket, egészségtelenek. Amúgy osztriga és szent jakab kagyló a zseniális még! Amúgy rákot meg lazacot is eszem minden héten, ezek lemaradtak. Mostanában a steakre kattantam rá, egy ideje nem volt. Veszek szerintem hétvégére.
2022. jún. 10. 11:54
 52/58 anonim ***** válasza:
63%
Én csak annyit kérdezek: a Xanaxodat bevetted már?
2022. jún. 10. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/58 anonim ***** válasza:
69%
52. A kérdező egyszerűen csak lenézi az egyszerű embereket, ami gondolom nem csak az étkezési kultúrára igaz.
2022. jún. 10. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
#51 a japánok nem a rizstől élnek sokáig, sőt bőven nem csak azt esznek. De a válaszaidból lerí a 0 hozzáértés. Csak beképzelt vagy, de nem nagyon van mire, mert a te étrended sem egészséges, főzni se igazán tudsz és úgy szidsz egy bizonyos ételfajtát, hogy kb sosem ettél még normálisan elkészített fajtát belőle, mert nem tudsz főzni.
2022. jún. 10. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/58 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a mindenféle nemzetközi konyhákat is, de azért azt állítani, hogy a magyar konyha sz.r és kötelezően zsírban tocsog, nagyon nagy butaság.
2022. jún. 10. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/58 anonim válasza:
100%
Véleményem szerint a magyar konyha az egyik legkülönlegesebb a világon. Nyitott vagyok más konyhákra, például bírom a japánt is, viszont a magyar az örök, a legjobb. A sertéshúsból lehet a legjobb kajákat készíteni szerintem. Max neked nem az az ízlésed, emiatt pedig nem kell leszólni.:)
2022. jún. 24. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/58 anonim ***** válasza:
100%

Én egyik nép konyháját sem tekintem undorítónak - persze ez viszonyítási alap kérdése.


Én őszinte gastro fannak vallom magam, engem minden érdekel, ami az étellel kapcsolatos. Ha nem ütünk meg túl durva szélsőségeket (pl. kutya, macska, emberhús, esetleg emberszabású majmok, esetleg kihalófélben lévő állatok) akkor nekem adott esetben semmi bajom az adott nép konyhájával - még akkor sem, ha pl. rovarok elfogyasztásáról van szó.


Mondhatnám hogy én pl. az USA konyháját tekinteném gusztustalannak (a sok előre feldolgozott, mindenféle mesterséges vegyi anyagtól hemzsegő, olajban és zsírban tocsogó, nagyüzemileg előállított tápos húsból és ugyanilyen szinten lévő gabonából, zöldségből és gyümölcsből előállított "méreg bombáikat" illetően), de ez is csak egy regionális probléma, valójában szeretem ugyanúgy a hamburgert, a sültkruplit, mint ahogy a hot-dogot vagy a mogyoróvajas-lekváros pirítóst.


Itt a lényeg az, hogy az ember találja meg az aranyközéputat. Nem minden esetben egészségtelen a magyar konyha. Pedig sokan állítják ezt rajtad kívül, Tisztelt Kérdező. Az a baj, hogy túl sok hús, zsiradék és szénhidrát (azon belül is feldolgozott, gabonából - tisztított lisztből - készült élelmiszerek - pl. kenyérfélék és egyéb péksütemények, és viszonylag kevesebb gyümölcs és zöldség és tiszta gabona, fogyasztása - pl. amelyek alacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkeznek, de termeszthetők volnának az országunkban - ld. alakor búza).


Én pl. nagyon szeretem a különféle főzelékeket (spenót, krumpli, sárgaborsó, lencse, tök stb.), ugyanakkor imádom a jóféle halászlevet (ikrával és belsőséggel), ami pedig szintén nagy jó dolog, azok a különféle húslevesek, sok zöldséggel (bár én nem vagyok leveses, de amikor beteg vagyok, nekem ez többet ér, mint a legtöbb gyógyszer vagy vitamin). Vagy itt van pl. a sima alap "lecsó" (ami paprika és paradicsom egyvelege): [link]

Ezek olyan magyar ételek, amelyek pl. semelyik másik nép konyháiban nem fordulnak elő - legalábbis nem azokkal a sajátos jellemvonásokkal, ahogy a magyar konyhában találkozni velük.


Viszont ugyanakkor imádom a töltött káposztát, vagy a jóféle hurka-kolbászt, esetleg a különféle "rakott" ételeket (kel, zöldbab karfiol stb.) amik tulajdonképp zöldség húsos raguval és rizzsel összesütve.


Én azon az állásponton vagyok, hogy az ember igyekezzen kihozni az adott körülményből a legtöbbet. Nyilván ráférne a magyar konyhára is egy alapos újragondolás és "reformáció", de ha valaki számára túlságosan is egészségtelen lenne, akkor semmi sem tiltja meg azt, hogy "újítson" rajta.


Én pl. sokáig szerettem a sima rizseshúst sertéshúsból készítve. Azonban a barátnőm rászoktatott a pulykafeslőcomb filéből készült változatra, ami azon túl hogy sokkal finomabb is volt a számomra, azon túl kevésbé zsíros és könnyebben emészthető - ráadásul utólag a rizst felváltottam bulgurra és bácskai módra (azaz jó lecsósan) csináltam meg, zsiradéknak kókuszzsírt használva, úgy elmondhatom hogy sikerült teljesen "újragondolni" ezt a "klasszikus magyar ételt" az egészséges irányba.


Igazából a kreativitás a lényeg. A testvérem pl. hithű vegetáriánus, viszont tudja hogy imádom a jóféle füstölt hússal főtt töltött káposztát. Ezért karácsonyra meglepett engem egy egészen érdekes "vegán" töltött káposztával. A töltelék teljesen olyan volt, mint a hús, viszont rizs helyett bulgurral és a füstös ízt a káposzta közé tett füstölt tofu adta.

Én megrögzött húsevő vagyok, de ez a "hamis töltött káposzta" még engem is levett a lábamról, ráadásul kevésbé volt utána az a "telítő érzés" amit a zsírosabb, sertéshúsból készült változat elfogyasztása okozott, és ez egész kellemes érzéssel töltött el engem.

2022. jún. 25. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/58 anonim ***** válasza:
90%
Igen, biztos azért viszik a magyar boltokból az osztrákok, németek szatyor számra a pékárut, felvágottat (főleg téliszalámit), fűszert mert annyira undorodnak tőle.
2022. jún. 30. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!