Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsánt hogy szoktátok...

Padlizsánt hogy szoktátok elkészíteni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 6. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szokjuk? LOL

Hát rakottan, muszaka, rántotva, de ami a legfinomabb számomra, az a krémleves, és a padlizsánkrém. Isteniek :)

2010. szept. 6. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

mi a vicces rajta?

amúgy a választ köszönöm

2010. szept. 6. 21:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Padlizsánkrém, vagy rántott padlizsán. Ha rántom, előtte besózom, hogy levet eresszen, hogy ne legyen olyan szar íze.
2010. szept. 6. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%

Azért vicces, mert a jelenidő a szokás-gyakoriság kifejezésére az, hogy "szoktátok". :-)

Én amúgy nem szeretem a padlizsánt, valahogy akárhányszor kóstoltam, valahogy erős-csípősnek éreztem, amit én már nem bírok, de remélem, kapsz használhatóbb válaszokat is.

2010. szept. 6. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

úgy is finom, ha felkarikázod, besózod/vegetázod, és olajon kisütöd v. grillezed, nem muszáj rántani

a tartár nagyyon jól illik hozzá.

Akkor van a ratatoull, valami ilyesmi, ez a francia lecsó, a paradicsomos, paprikás magyar alap mellé, padlizsánt is kell bele cikkekre vágva tenni.

2010. szept. 6. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Ajvárt készítünk belőle, az isteni. Vagy csak simán padlizsánkrémet.
2010. szept. 6. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Az ajvár paprikából készül.

Amire az utólsó válaszoló gondol, az a zakuszka.


Egyik jobb, mint a másik.

2010. szept. 6. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

BOCSÁNAT,nem magyarországi magyar vagyok,lehet rosszul fejeztem ki magam

Kösz mindenkinek :)

2010. szept. 7. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:

még csinálhatod úgy, hogy spagetti tésztát kifőzöl, és a paradicsomos - darálthúsos alap mellé padlizsánt is vágsz bele, majd ugyanúgy megszórod sajttal.

a másik módszer, hogy fokhagymás - tejfölös szószal öntözöd meg a tésztát, és ugyanúgy apróra vágott padlizsánt keversz hozzá, szerintem a hús ehhez már nem illik, én még főtt tojást szoktam hozzáadni, hogy laktatóbb legyen.

Padlizsánkrémet csinálhatsz fokhagymás - majonézes alappal is, de van a paradicsomos alap is, változó, hogy ki mit szeret, szerintem a majonézes jobb. A rántott padlizsán úgy is nagyon finom, ha a rántáshoz kevés sört is öntesz, és úgy sütöd ki.

2010. szept. 7. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!