Töltöttkáposztáhot a leveleket, hogyan kell, besavanyítani?
Hogy lesz savanyú?
Gyerekkorban ettem olyat utóljára, de mintha savanyúkáposztalevél lett volna!
Okés, megpróbálom,
Nagyon köszönöm!
Boldog ünnepeket!
A cél konkréten a káposzta gyors fermentálása, vagy a savanyú káposztából készíteni a töltött káposztát?
Fejes káposztát is meg lehet vásárolni savanyítva is, a savanyúság mértékét ízlésekhez igazítva a levelek átmosásával lehet szabályozni, van, aki szereti,ha nagyon savanyú, mások meg csak az enyhe savanyú ízzel kedvelik, és van, ahol nem is savanyítják a káposzta levelét.
A káposzta fermentálása, savanyítása ugyanazon az elven működik, mint a kovászos uborka készítés, a tejsav baktériumok szaporodásának teremtik meg a feltételeket-
Rajtad áll, hogy otthon kísérletezel a savanyítással, vagy megvásárolod készen.
Ugyanúgy, mint a hordóskáposztát. Fermentálásnak hívják.
Vagy mint "bármi" mást.
Dobálós savanyúságra keress rá!
Ez annyi, hogy ha már van valami beérett savanyúság, akkor ehhez utána is lehet dobálni sokféle dolgot, zöld paradicsomot, karfiol rózsát, minim dinnyét, uborkát stb stb.
Kitorzsázott, egész káposzta fejet is. Az is besavanyosik.
De lehet készen is kapni, úgy is, hogy egészben van a fej, meg úgy is, hogy már szét van szedve levelekre, és vákuumzacskóba van csomagolva.
Ha tudsz venni savanyúságosnál, akkor ott leveleket is lehet kérni. A bolti zacskósban nincs. Sajnos vannak olyan gazemberek, akik ecettel savanyítanak, és van pofájuk eladni. Még nagyüzemi is van ilyen.
Első lepontozása nekem sem érthető. Gyors szükségmegoldás, de könnyen kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!