Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell palacsinát készíteni...

Hogy kell palacsinát készíteni? Van valami tej nélküli recept

Figyelt kérdés

anyám szokott palacsinát csinálni de tejet nem rak bele,neten ahol nézem mindenhová azt írják kell,melyik lehet az amelyikbe nem kell? vagy ebbe is kéne csak ő nem szokott bele?

:( meghalok annyira édességhiányom van és nincs itthon semmi


2011. jún. 15. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Persze,hogy kell bele tej.HA nem rak bele, az nem palacsinta lesz, hanem pita.
2011. jún. 15. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehet simán szódavízzel is készíteni,de akkor keményebb lesz a kisütött palacsinta.A tej lágyítja a tésztát.Én így készítem:liszt(kb.fél kiló..nem szoktam mérni),4-5 tojás,két evőkanál cukor,pici só,szódavíz,tej.Annyi kell bele,amennyivel látni,hogy már nem nagyon sűrű,de nem is nagyon híg a tészta.Ha nincs otthon tejet,akkor mind szódavíz legyen.
2011. jún. 15. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

én a Tecsoban vettem palacsinta port,a zacskó tartalmát el kellett keverni sima csapvízzel és máris lehetett kisütni.

ja és ráadásul finom is

2011. jún. 15. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap sütöttem sima vízzel, és nagyon jó lett, mert 3-an 5 perc alatt megettük a 15 db-ot. Ha nem csinálsz sokat akkor tej és szódavíz nélkül is meg lehet csinálni.
2011. jún. 15. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

A strandiban sincs tej.

[link]

[link]

2011. jún. 15. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Anyukád is úgy csinálja, ahogy én is:)) én is csak szódával, szép vékonyak, de a családom nem szereti a vastag palacsintát.

szóval nem kell bele okvetlenül tej.szóda is azért jó, mert a szénsavtól még könnyebb.

én a nokedlit is azzal csinálom, ajánlom anyukád figyelmébe:) a szétvágott nokedliben látszanak a légbuborékok és isteni könnyű.

2011. jún. 15. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 merika0127 válasza:
52%
A palacsinta tésztába én soha sem teszek tejet, szódával szoktam készíteni. Aránylag kevés kis cukorral, sóval mindenképp ízesítem és így is nagyon finom tésztát kapok, ugyanis én töltelék nélkül is szeretem amikor friss és nem jó ha szinte íztelen.Remélem tudtam segíteni
2011. jún. 15. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

túl mohó voltam és nem bírtam megvárni a válaszokat :D liszt,csapvíz,tojás,só bele,meg olja bele és megsütöttem...

jobb volt mint a semmi de legközelebb akkor rakok cukrot is a tésztába, köszi a válaszokat

2011. jún. 15. 17:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Én sosem teszek tejek a palacsintába, lévén a lányaim tejérzékenyek. És ugyanolyan,mint az, amelyikben van. Nem lesz pitatészta, teljesen jó, lágy és finom.

A balatoni palcsikba sem tesznek...kispórolják belőlük a legtöbb helyen.

Ami kell kb 15 db-hoz:

2 tojás

15-18 púpos ek liszt

csipet só

víz, annyi, hogy pudingnál hígabb (de nem vízfolyós) állagú tésztát kapj (sajna érzésre csinálom, nem mértem még sose)

olaj


ui: ha nem tudod mennyit önts bele, készítsd el sűrűre, süss egyet, és kiderül, hogy higíthatod-e még

2011. jún. 15. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én sosem rakok bele tejet,én is laktózérzékeny vagyok. Senki nem mondja meg,hogy nincs benne tej,és kemény sem lesz,sőt jó könnyű mindig,mivel szénsavas ásványvizzel készitem
2011. jún. 17. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!