Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Le kell szedni azt a fehér...

Le kell szedni azt a fehér habot ami főzés közben keletkezik? Pl mikor a babot főzöm, vagy más hüvelyeseket.

Figyelt kérdés
Valaki azt mondja, hogy azt le kell szedni, mert nem egészséges, de én nem szoktam.Meg ilyen hab keletkezik akkor is ha kocka levest főzök.Szerintetek?
2009. ápr. 23. 15:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell leszedni.Én régen a húslevesről is leszedtem a habját,és felvilágosítottak,hogy nagyon rosszul teszem.

A főzéssel eltűnik,viszont ha leszedem csökkentem a jó ízét.

2009. ápr. 23. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
én sem szoktam leszedni,jobb az ize ha marad
2009. ápr. 23. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. ápr. 23. 17:08
 4/16 anonim ***** válasza:
74%
nekem azt mondtak ha le szedem akkor szebb lesz a leves.pl hus leves.szep sarga.es nem zavaros..pl. ha hus levest fözöl vagy akar mit ami habot kepez elöször csak sos vizbe fözd es ha le szedted a habot(ami zavarossa teszi a levet)utana izesitsd.nekem bevalt.az ize ugyan olyan mert kb 5 percel kesöbb kerül bele a füszer.amit ugy a habbal leszednel ha hamarabb rakod bele.es a szine is sokkal szebb.sok sikert kivanok ha kiprobalod!Emese
2009. ápr. 23. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
55%
Hüvelyesekről nem szoktam leszedni, de krumpliról és a húslevesről mindig leszedem, mert ha rajta marad zavaros és gusztustalan lesz!
2009. ápr. 23. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Húslevesről mindig leszedem,sőt van mikor a csont első felforott vízét leöntöm és átmosom a csontot sokkal tisztább és szebb lesz a leves.Bármely rántott habart levesekről v főzelékekről nem szoktam leszedni mert felesleges és nem káros az egészségre.
2009. ápr. 23. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
45%

Nem lesz zavaros a húsleves ha nincs leszedve a habja!!!!!

Akié zavaros lesz az nem tud húslevest főzni.

A húsleves akkor zavaros ha nagyon forralják,nem takarékon fő.Sokkal ízletesebb ha nincs leszedve a habja,és a színe is így szebb.

2009. ápr. 23. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
65%
Hát akkor edd csak úgy azzal a gusztustalan habbal együtt! Én inkább leszedem!
2009. ápr. 23. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim válasza:
39%
én sem szedem le soha,én is takarékon főzöm,soha nem volt még zavaros a leves.a kettővel előttem szólóval teljesen egyetértek
2009. ápr. 24. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom h kik voltak azok a "konyhatündérek" akik így lepontoztak,de annyi lenne a hozzáfűznivalom h édesanyán szakács, és én is évekig dolgoztam konyhán és ott úgy szokták csinálni.Aki lepontozta próbálja ki,nem fog veszteni vele!
2009. ápr. 24. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!