Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » FASÍRT recept, valaki leírná...

FASÍRT recept, valaki leírná pontosan?

Figyelt kérdés

Zsemlemorzsás fasírtot szeretnék készíteni, az interneten találam sok receptet, viszont nagyon kezdő vagyok és a mennyiségeket általában nem írta pontosan (pl só).


Fél kiló vegyes hús (sertés-marha) van, abból kell fasírtot készítsek. Mennyi zsemlemorzsa kell hozzá? Illetve mennyi só? Ez a "majd meglátod, mennyire áll össze/mennyire sós" nem megy nálam, egyszerűen képtelen vagyok eltalálni...


A másik kérdés: hogy süssem, hogy ne legyen habos az olaj? Eddig mindig kb. a második adag fasírt után felhabosodott az olaj, nem lehetett látni a húsgolyókat, plusz hatalmas gőz lett. Mi volt a gond?


2011. okt. 23. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Soha nem zsemlemorzsával csinálom a fasírtot. Fél kiló húshoz egy-két zsemlét megáztatok,jól kicsavarom. Egy kiskanál sót,pici borsot teszek bele. Van aki,apróra vágott hagymát,vagy fokhagymát tesz hozzá. Ütök bele 2 tojást,jól összedolgozom.

Az olaj akkor habosodik,ha nagyon vizes a hús.

Amikor beleteszed a gombócokat,akkor természetes,hogy egy kicsit habzik,de az sülés közben elmúlik.

2011. okt. 23. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
ha olasz fasírtot akarsz csinálni, akkor kell hozzá 50 dkg darált marhahús, 1 zsemle, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg mozzarella, 6-8 szárított paradicsom, ½ kaliforniai paprika, só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, zsemlemorzsa, olaj.A zsemlét vízbe áztatod, kinyomkodva a húshoz adod. A hagymát, fokhagymát lereszeled, a szárított paradicsomot és a paprikát ki kockákra vágod. Mindent összekeversz, fűszerezed. A mozzarellát 1,5 cm-es kockákra vágod, 1-1-et raksz minden egyes fasírt közepébe. A fasírtokat átforgatod zsemlemorzsában és olajban kisütöd.
2011. okt. 23. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazság szerint egy egyszerű zsemlemorzsás fasírtot szeretnék, anyukám mindig ilyet készített. Nem tett bele soha áztatott zsemlét/kenyeret, hanem szimplán zsemlemorzsát.

2011. okt. 23. 10:21
 4/6 anonim ***** válasza:

végülis zsemlemorzsát is tehetsz az áztatott zsemlék helyett bele.

van, aki így szereti, van aki úgy :)

2011. okt. 23. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
így van :)
2011. okt. 23. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Fel kiló húshoz egy teaskanalnyi só es egy maréknyi zsemlemorzsa kell.
2014. ápr. 6. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!