Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy készítitek a paprikás...

Ti hogy készítitek a paprikás krumplit?! Hogy a legfinomabb?!

Figyelt kérdés
Szinte minden családban máshogyan készítik ezt az ételt, arra vagyok kíváncsi, hogy a legfinomabb. Galuskával vagy tarhonyával?! Virslivel vagy kolbádszal?! Esetleg mindennel vagy még valami teljesen mással?! Bográcsban finomabb?! Várom kedves válaszaitokat! Elore is koszi!

2016. aug. 24. 19:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
2016. aug. 24. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
96%

Nem éppen hagyományosan, gondolom le leszek érte megint pontozva.


Vörösborosan, gombával készítem, mindenféle hús nélkül. Kakukkfű, petrezselyem kerül bele. A férjemmel imádjuk így :)

2016. aug. 24. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
88%
bográcsban minden finomabb....de ha épp nincs más,tűzhelyen sem rossz.virlit nem szeretem még a jobb minőségűek is szétfőnek,esetleg ha hagyma piritás után kevés olajban megpiritod a virslit is.de mindenki máshogy csinálja.parasztkolbásszal,vagy főzőkolbásszal ,debreceni párossal....oly mindegy :)
2016. aug. 24. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
21%
Hónap vége van?
2016. aug. 24. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
82%

Zsírban hagymát pirítok, rá a pirospaprikát, krumplit. Kevés vizet alá, amikor már majdnem puha, karikára vágott kolbászt teszek bele. Természetesen sót és borsot is. Ilyenkor teszek bele zöldpaprikát, paradicsomot is.

Nagyon ritkán teszek hozzá galuskát. (Ha kevés a krumplim.)

2016. aug. 24. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
72%
4-es szerinted a paprikás krumpli csóróknak való étel,vagy mi a rák van veled?
2016. aug. 24. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
35%

# 6

Dehogy! Jobb mint a hagymás steak!

2016. aug. 24. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim válasza:
100%
Nem teszek fedőt főzés során a kotlára, hadd menjen ki az az erős hagymaíz. Lecsós alappal szoktam amúgy csinálni.
2016. aug. 24. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Füstölt szalonna kiolvasztott zsírján (a töpörtyűt egy kis puha kenyérrel , némi kispórolt hagymaszelettel ,ha van erős paprikával elfogyasztjuk előételnek) megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amikor üveges hozzáteszem a hasábokra vágott krumplit,és azzal is pirítom egy kicsit amíg elkezd áttetszővé válni. Most jöhet rá a jóféle kalocsai házipaprika,a só,egy gerezd fokhagyma,egy darabka babérlevél,egy félbevágott paradicsom,és egy jó húsos zöldpaprika felkockázva. Jól összekeverem és felöntöm annyi vízzel ,hogy egy jó ujjnyira ellepje. Megkóstolom hogy elég sós e,felforralom,amikor lobog beleteszek egy arasznyi karikákra vágott házi füstölt kolbászt( ínség idején egy pár vékonyra karikázott virslit,hóvégén némi füstölt szalonna bőrt) és készre főzöm.

Ha nokedlivel esszük,azt mindig külön lében főzöm ki, leszüröm ,de nem öblítem le ,így nem szívja be a finom paprikás krumpli levét.Én így készítem.

2016. aug. 24. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
96%
Hát, én nagyon elvetemült vagyok ezen a téren. Szigorúan husmentesen, erős paprikával, hosszú lével készítem, fogyasztani pedig kizárólag villával osszetorve, nyáron kovászos uborkával, egyébként jó erős ecetes almapaprikaval és friss fehér kenyérrel szoktam.
2016. aug. 24. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!