Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert van az, hogy annak...

Miert van az, hogy annak ellenere, hogy mindent kihanyok, megis hizok?

Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 20:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
de attol is hizni fogok, 100% :|
2012. nov. 25. 21:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden jön ki, amit megettél. A kajának (átlagosan!) a 60-70 %-a kijön ha ügyes vagy akkor kb csak 30% maradt benn.

Sok faktor van, ami módosíthatja:

- mikor hánysz? evés után rögtön, vagy 1 órával vagy 3 órával? Minél tovább van a gyomrodban a kaja, annál több szívódik fel.

- Vannak gyorsabb felszívódású ételek, és lassabbak. Függ attól is, hogy miket eszel (pl. csak sütit eszel, ami szlnhidrát és cukor) vagy eszel joghurtot (tejtermék => fehérje meg kis zsír) vagy eszel-e a süti előtt pl. töltött káposztát? (zsír főleg) ha többféle "anyag" (zsír fehérje ch) keveredik az lassabban emésztődik, mert a zsírt és a ch-t más enzimekkel emészti meg a gyomrod.


De ha pl csak sütit ettél (aminek a megemésztéséhez CSAK szénhidrátot megemésztő enzim kell, tehát pl. zsírt emésztő enzim nem fog termelődni a gyomrodban) és azt 2 óra múlva hányod/hánynád ki akkor annak nagy része már felszívódott!!


- függ attól is, hogy milyen az állaga az ételnek. Pl. fagyit könnyű kihányni (könnyen is szívódik fel) mert ugye elolvad a gyomrodban. Vagyis érted. De kb fél-1 óra alatt tuti felszívódik a sok cukor.. :(

- ha péksütit eszel, azt nagyon nehéz kihányni! Meg a pizza, élesztős cuccok. Saját tapasztalat: azt hitted mindent kihánytál, de benned van még a kérdés: "mi van ha mégse?" és mégis ledugod az ujjad, meg iszol bubis ásványvizet hogy kijöjjön, és kijön még egy csomó kaja...

azért mert ezek a péksütik (kifli, lekváros táska, mákos búrkifli ilyesmik) nagyon "lekerülnek" a gyomrod aljára nem tudom jobban leírni.

Szóval pizzát, meg ilyesmit nagyon nehéz kihányni ilyenkor szerintem a kaja nagy része a gyomorban marad.


Tanács: NE HÁNYJ! Komolyan. Voltam anorexiás (mindenféle hányás nélkül 400-500 kcallal, rengeteget mozogtam, kétszer is ana voltam életemben, nem hittem hogy 2.szorra is az leszek.) Majd jöttek a falásrohamok is... volt hogy szét akart szakadni a gyomrom de akkor sem hánytam mert nem tudtam úgy ledugni a torkomon az ujjam.


Aztán megtanultam. És hiba volt hidd el, mert lehet hogy korlátlan mennyiségű kaját ehetsz, DE!!

- a fogaidat szétroncsolja

- a nyelőcsövedet, a torkodat is, nem egyszer iszonyat fájt és piros volt a torkom

- kikészíti a gyomrodat

- ha te veszed a kaját, egy csomó pénzt elköltesz hülyeségre!! megenni majd kihányni? ez hülyeség!

Ha pedig azt hányod ki, amit anyud csinál => anyud szeretetből főzni neked a kaját te meg kihányod?

Vagy amit apud vesz neked, szeretetből mert gondoskodni akar rólad azt te kihányod? Gondolj bele, Afrikában ölnének azért a kajáért... te meg ELPAZARLOD.


Hánytattam is magam, voltam ana-bulémiás keverék és tisztán anorexiás is.

És azt mondom:

- nem sokkal szebb, mikor van ÖNKONTROLLOD ÉS AKARATOD? és megállod, hogy ne edd meg azt a csokit? és otthagyod a konyhaasztalon a csokit? Vagy odaadod a metrónál a néninek? én volt hogy odaadtam a cukros péksütit (amit meg akartam enni majd kihányni) a metrólejáratnál a néninek, mert kéregetett. ÉS NEKI SZÜKSÉGE VOLT A KAJÁRA. Én meg pazarolni akartam...

tudod te milyen világban élünk? Anyud és apud azért (is) dolgozik hogy téged etessen. Te meg azt a pénzt szépen elpazarlod... amin ők kaját vesznek neked.


Ráadásul büdös is leszel utána. Hányásszagod lesz.


Amúgy még egy tapasztalat:

- azért nem érzed magad tele ha pl kicsi adagokat eszel most mert ISZONYATNAGYRa van kitágulva a gyomrod. Nem egyszer, nem kétszer és nem húszszor jártam így. Volt hogy közepesen nehéz máskor iszonyat nehéz volt kibírni az éhséget.

Gondolj bele: nem 1 sütit eszel meg hanem nagy mennyiségeket => a gyomor fala könnyen tágul (ez biológia) de utána kihányod ezt a kaját.

A gyomor viszont kitágult, és 1 nap alatt nem tud "visszazsugorodni". De 3 (4) nap alatt már igen. Néha iszonyatnehéz kibírni az éhséget tudom, de csak úgy tudod "visszazsugorítani" a gyomrod és csak akkor lesz elég kevesebb kaja ha kevesebbet próbálsz enni.


Voltál már úgy beteg hogy alig tudtál enni (influenza láz akármi) és utána nehéz volt "visszaszoknod" a kajára igaz? Na ez azért van mert betegség alatt nem kívánsz enni, és 3-4 nap alatt simán "összemegy" a gyomrod és ezért nagyon soknak találhatod azt az ételmennyiséget, amit a betegséged előtt simán megettél.

2012. nov. 25. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
Fogadok, hogy egy nyomorult vérvételre nem vetted a fáradtságot? Ha mindentől hízol, még így is, hogy hánytatod magad, az két dologtól lehet. Vagy azért, mert annyi finomított szénhidrátot viszel be, hogy annak nagy része már a szájüregben elkezd felszívódni, ergo a hánytatás nem ér semmit, vagy és szerintem ez a valószínűbb, alulműködik a pajzsmirigyed. Ez egy sima teljes vérkép, semmi több. Ha így van, akkor ha 2 hónapig nem eszel, akkor is kövéren fogsz éhen halni.
2012. nov. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem kérdező, normális kajáktól nem híznál.


Majd gyere vissza ha normális állapotban vagy és nem ennyire negatív.

2012. nov. 26. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

ma 15.13-as: előtted írtam. Légy szíves, nézd át a bioszkönyvet, mielőtt írnál.

A szájüregben, a nyál amiláz enzimeket tartalmaz, amik a szénhidrátláncokat kvázi felbontják (összetett cukorból -> egyszerűbb formájú cukor lesz) a szénhidrátok FELSZÍVÓDÁSA a gyomor UTÁN kezdődik meg.


A szénhidrátok emésztése (felszívódás és emésztés között különbség van...) megkezdődik a szájüregben (a nyálban található amiláz miatt) folytatódik a gyomorban.

A fehérjék és a zsírok emésztése csak a gyomorban lévő enzimekkel lehetséges DE! mind a fehérjére, mind a chra és mind a zsírra igaz hogy a felszívódás csak a gyomor után történik meg.


az viszont lehetséges, hogy a gyomorból sok finomított szénhidrát (ha pl. a kérdező csak sütit eszik, az gyorsan emésztődik mert csak cukor és liszt... ) gyorsan a vékonybélbe kerül.

A vékonybélben történik csak felszívódás (vagyis csak innentől hízlalhat)

2012. nov. 26. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha nem szívódna fel ch, akkor miért kell a cukorbeteg nyelve alá tenni a cukrot, amikor leesik a vércukra? Érdekes módon jobban lesz, pedig nem nyelte le, mitől? Ne menjünk ebbe bele, mi honnan mikor szívódik fel, a kedves kérdező baromira beteg, a teste is, az agya is, arra kéne megoldás.
2012. nov. 26. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek többet nem tudunk segíteni, valaki segítő szándékú és megfelelő képességű ember személyes felügyelete, segítsége kell neki. Minthogy az orvosokat eléggé kilőtte, most kezdhetünk embereket keresni akik meg szokták oldani a lelki problémákat (mondjuk papok, lelkészek) vagy.. rábízzuk hogy kér magától segítséget. Én felajánlottam, hogy megtanítom arra miért nem fog hízni, ha normális kajákat eszik.


De a kockacukor mítosz érdekesnek tűnik.

Hipoglikémiás rosszullét esetén a vércukorszintet meg kell emelni. Erre nyilván a nagy GI értékű és gyorsan felszívódó tápanyagok a célszerűek. A kockacukor (szacharóz) glükóz + fruktóz, és most van az a pont, amikor nem tudom, hogy a szacharóz diszacharidot milyen enzim bontja. Mert a nyálban lévő amiláz keményítőt bont. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a szacharóz csak a bélben bomlik szét és válik felszívhatóvá.


Alternatív megoldás, a nyál is bontja a szacharózt. Ekkor a szájban tartott kockacukor gyorsabban bomlik le, mintha a gyomor savas környezetébe kerülnének az enzimek.


A 2. esetben van értelme a szájban tartani a cukrot, az 1. esetben csak hókuszpókusz. Miért szimpatikus nekem az 1. eset? Mert tényleg úgy emlékszem, hogy a szacharóz bontó enzim csak a patkóbélbe ürül, és mert persze ennél sokkal határozottabban tudom, hogy az amit ma diabetológiának nevezünk, tele van varázslásokkal.


A bankrendszer ugye képes pénzt "varázsolni". Az orvostudomány, vagy hagy nevezzem nevén a betegségipar képes betegségeket teremteni, és egy életen át varázsolni mindenféle gyógyszerekkel amik soha nem hoznak gyógyulást.


És a kockacukor mágiát használó dietetika bizony, pont ma értekeztem egy diabetológiai magazinnal, ami túrógombóc receptet ajánl cukorbetegeknek, mert ugye a tejtermékek káros hatásai a testünkre az smafu, hagy hulljanak úgy is van elég beteg.. ők semmivel sem maradnak le a többi csodatévőtől. Csak az a gond, hogy semmi olyat nem tudnak, amitől meggyógyulna egy cukorbeteg, nem tudom mivel érdemelték ki a tiszteletet.


Nézzünk utána a felszívásnak, mert biztos hogy a szájüregben, a gyomorban makrotápanyagok nem szívódnak fel. Én meg utána nézek a szacharóz lebontásának, én elfogadom hogy tévedhetek..

2012. nov. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!