Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan "szoktattátok le" 1...

Hogyan "szoktattátok le" 1 éves kor körüli babáitokat a szoptatásról és miért? Hogyan fogadta?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szia!

elegge furanak tunhet de mukodo es nem karos leszoktatas volt az, amikor az anyuka szilvalekvarral kente be a mellet. a gyereknek mar nem kellett. de ekkor mar "mindenevo" volt a gyereke.

2011. márc. 14. 13:29
 2/11 xStefix ***** válasza:
73%
Miért gondolkodsz az elválasztásban?
2011. márc. 14. 16:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Én mindháromnál rájuk bíztam, bízom. Az első 11 hónaposan önként abbahagyta, mivel fél éves korától adtam neki tápszert is, kevés volt a tejem már, és tejet csak másfél éves korától akartam adni.

A második elmúlt már 3 éves, amikor leszokott a ciciről.

A harmadik még javában szopizik, 2 éves múlt.

2011. márc. 15. 13:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat. Egyelőre még nem vagyon olyan biztos az elválasztásban, mert nagyon szeretek szoptatni. De sokan mondogatják a környezetemben, hogy ideje lenne elgondolkodnom az elválasztáson, mert már nagy a gyerek. Egyrészt talán sok minden könnyebb lenne, de ha a szívemre hallgatok, akkor még szoptatnám egy darabig... Azt végképp nem szeretném, ha az elválasztás megviselné a babámat...
2011. márc. 15. 18:52
 5/11 A kérdező kommentje:
Illetve azért is gondolkodtam az elválasztáson, mert nyáron két napra szerettem volna, ha a nagyi vigyáz a kisfiamra. És akkor ugye én nem lennék ott szoptatni. A lefejt anyatej pedig nem ugyanaz, mint a szopi. A kisfiamnak sztem megnyugvásként (is) van szüksége rá.
2011. márc. 15. 18:54
 6/11 xStefix ***** válasza:
73%

Szerintem azt te magad is érzed, tudod, hogy neked kell(ene) jobban tudnod, hogy mi a jó a te gyerkőcödnek, nem másoknak, kívülállóknak...

Azon pedig ne aggódj, mi lesz majd a nyáron. 1 éves kor után már maguktól is tudják a gyerekek, hogy ha anya nincs ott, akkor nincs szopi sem. Lehet, hogy egyáltalán nem is keresné, vagy miután a nagyi elmondaná neki, hogy anyának dolga van, már a szopit sem hiányolná. 2 nap egyáltalán nem a világvége, akkor sem, ha még nem lesz olyan nagy. Ha ez egyszeri eset, semmi negatív hatása nem lesz a kötődésetekre. Ha közben éreztetni fogjátok vele (és nyilván), hogy minden rendben van, nem hinném, hogy megoldhatatlan lenne a helyzet. (Persze lehet az is, hogy kicsit nyüszis lesz miatta, de mindez csak találgatás addig, amíg ki nem próbálod.)

2011. márc. 15. 19:47
 7/11 xStefix ***** válasza:
73%
Szóval, ez szerintem egyáltalán nem ok az elválasztásra. Én biztosan nem ezt választanám a fenti helyzet miatt.
2011. márc. 15. 19:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Kicsit megnyugtatott xStefix válasza. Úgy érzem, egyelőre tényleg nem jött még el az ideje ennek a dolognak... annyira szeret szopizni a kisfiam, nagyon jó látni az örömét olyankor :) Így sokszor, ha szopi közben belegondolok az elválasztásba, rám jön a sírhatnék...

Valóban csak egyszeri alkalom lenne nyáron... és örülök, h ez nem kell, hogy oka egyen az elválasztásnak.

2011. márc. 15. 20:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Mindenképp folytatom a szoptatást! Biztosan érezni fogom, ha TÉNYLEG eljön az ideje...
2011. márc. 15. 20:11
 10/11 xStefix ***** válasza:
64%

Örülök, hogy így gondolod. A lényeg úgyis az, hogy a babád megkapja, amit szeretne és te is jól érezd magad közben. :)

(Nálunk épp most zajlik az elválasztódás és hát engem is érint azért lelkileg...)

2011. márc. 16. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!