Hogyan "szoktattátok le" 1 éves kor körüli babáitokat a szoptatásról és miért? Hogyan fogadta?
szia!
elegge furanak tunhet de mukodo es nem karos leszoktatas volt az, amikor az anyuka szilvalekvarral kente be a mellet. a gyereknek mar nem kellett. de ekkor mar "mindenevo" volt a gyereke.
Én mindháromnál rájuk bíztam, bízom. Az első 11 hónaposan önként abbahagyta, mivel fél éves korától adtam neki tápszert is, kevés volt a tejem már, és tejet csak másfél éves korától akartam adni.
A második elmúlt már 3 éves, amikor leszokott a ciciről.
A harmadik még javában szopizik, 2 éves múlt.
Szerintem azt te magad is érzed, tudod, hogy neked kell(ene) jobban tudnod, hogy mi a jó a te gyerkőcödnek, nem másoknak, kívülállóknak...
Azon pedig ne aggódj, mi lesz majd a nyáron. 1 éves kor után már maguktól is tudják a gyerekek, hogy ha anya nincs ott, akkor nincs szopi sem. Lehet, hogy egyáltalán nem is keresné, vagy miután a nagyi elmondaná neki, hogy anyának dolga van, már a szopit sem hiányolná. 2 nap egyáltalán nem a világvége, akkor sem, ha még nem lesz olyan nagy. Ha ez egyszeri eset, semmi negatív hatása nem lesz a kötődésetekre. Ha közben éreztetni fogjátok vele (és nyilván), hogy minden rendben van, nem hinném, hogy megoldhatatlan lenne a helyzet. (Persze lehet az is, hogy kicsit nyüszis lesz miatta, de mindez csak találgatás addig, amíg ki nem próbálod.)
Köszönöm szépen! Kicsit megnyugtatott xStefix válasza. Úgy érzem, egyelőre tényleg nem jött még el az ideje ennek a dolognak... annyira szeret szopizni a kisfiam, nagyon jó látni az örömét olyankor :) Így sokszor, ha szopi közben belegondolok az elválasztásba, rám jön a sírhatnék...
Valóban csak egyszeri alkalom lenne nyáron... és örülök, h ez nem kell, hogy oka egyen az elválasztásnak.
Örülök, hogy így gondolod. A lényeg úgyis az, hogy a babád megkapja, amit szeretne és te is jól érezd magad közben. :)
(Nálunk épp most zajlik az elválasztódás és hát engem is érint azért lelkileg...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!