Próbaidő alatt elmondanátok a terhességet?
Ez elég vesztes helyzet.
Ha elmondod, 90%, hogy nem adnak végleges szerződést.
Ha nem mondod el, akkor meg utálni fognak, amiért palira veted őket, és ugyan így most kapsz majd pénzt, de ha vissza kell majd venniük, 90%, hogy kics*sznek veled és előbb-utóbb vagy kirúgnak vagy elérik, hogy magadtól menj.
És bár ez sz*rul jön ki, igazából meg lehet érteni őket. Nem dolgozol ki tudja meddig, utána sem leszel évekig teljes értékű munkaerő, csak viszed a pénzt.
" A szerződés aláírás előtt is itt dolgoztam már egy jó ideje, mint gyakornok. "
Akkor csak tudod, milyen a hozzaallasuk
Őszintén? Le lehet pontozni, de nem. Pedig munkamániás és karrierista vagyok. A legtöbb munkáltató ilyenkor elrakja az illetőt a megfelelő polcra, és az ő szempontjukból is jogosan. Mert innentől kezdve a leendő anyuka évekre esik ki, és általában a munkájába a visszatérést követően is bele lehet sz.rni az állandó gyerekbetegségek miatt.
Szóval rövid távon a lapítással jársz jól, de hacsak nem vagy a világ legjobb munkaereje, kezdj el gondolkodni a B terven hosszabb távon.
"Hát, ugye tudod, hogy ha kiderül, hogy tudtad már a próbaidő alatt, akkor ha olyanok, vihetnek munkaügyi bíróságra?"
Milyen indokkal? A terhességet már nagyon régóta nem kell bejelenteni. Lehet, érdemes, de nem kötelező, nem tartozik a munkáltatóra.
Egy indokkal lehetne élni, az q valotlansag allitasa, ha a kerdezonek
a munkaköri alkalmassági orvosi vizsgálat során feltettek a terhes e kérdést és arra nemmel válaszolt, ha akkor mer tudta, hogy terhes.
Nekem rohadék a főnököm, úgy se merek szólni, hogy határozatlan szerződésem van, mert ki ugyan nem rúghat, de megkeserítheti az életem.
Vissza tuti nem ide fogok visszajönni, pont ezért. Látnod kell, milyen a vezetőség, és ebből kiindulni, de egy munkajogásztól is kérhetnél segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!