Most mi az igazság? Tényleg nem szabad szalámit enni terhesség alatt?
Hogyne ehetnél már.
Hadd hízzon a baba is. :)
Szerintem is egyél nyugodtan, nem lesz semmi bajod.
Egyébként van cicád?
Szia,
Jó tanács: edd amit szeretnél, ha szalámit akkor azt, és gondolom itt nem olyan fogyasztásról beszélünk, hogy 3kg/nap, kivéve ami fix, hogy nem jó, nyers hús, tojás, lejárt dolgok, előre csomagolt saláták, mosatlan gyümölcsök/zöldségek, azok a fűszerek, amiknek BIZONYÍTOTT a rossz hatásuk pl fahéj.
Amúgy ha minden hirtelen felkapott dolgot betartanánk, akkor Pesten oxigénre kötve kéne rohangálni a sok káros, mérgező anyag miatt, ami a levegőben van, majdnem éhen is halhatnánk, mert ugye a kenyér hizlal, a felvágott húst sem látott, de tartósítószereket igen..........
Nyugalom minden rendben lesz.
(én házi kolbit szoktam néha néha ha előttem van "majszolni" pár szeletet, semmi bajunk tőle:))
27hetes kismama
Szia!
Nekem is azt mondta a nőgyógyászom ne egyek szalámit. De hát én szalámis vagyok. Úgyhogy eszek szalámit. elvileg azért nem lehetne, mert nyers hús van benne és abban olyan baktériumok vannak, amik károsíthatják a magzatot... De én azon az elven vagyok, ami jó az anyának az jó a babának és punkt és tum.
Szia. Én 11 hetes vagyok és most jött meg a vérvizsgálat eredménye a héten és a toxoplazma negatív lett. És ettem olykor olykor téliszalámit és felvágottat is, bár azt kevesebbet mert nem kívántam, de a téliszalámit néha nagyon megkívántam. És a toxoplazma is jó lett.
Nem hiszem hogy attól amit reggelire vagy vacsira elfogyasztunk baj lenne. És amit megkíván az ember azt elvileg lehetne enni mert a szervezet jelzi mire van szüksége.
Sok boldogságot kívánok! :)
Azért kérdeztem van- e cicád, mert a toxoplazmózist nagyobbrészt a macskától lehet elkapni, de persze ott a lehetőség a mosatlan zöldségben, gyümölcsben, vagy amikor főzöl a nyershúsban. De nem kell aggódni ugyanis az emberek 80%-a már rég átesett ezen a betegségen. Utána pedig már védekezik a szervezet.
Én is megcsináltattam, s kiderült már átestem rajta.
Az SzTK-ban ingyenesen megcsinálják ezt a vizsgálatot!
Utolsó előtti vagyok a 11 hetes kismama, én is átestem már rajta és én is SZTK-ban csináltattam meg, ingyen.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!