Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes ezekkel a rozsdásodási...

Érdemes ezekkel a rozsdásodási gondokkal foglalkozni?

Figyelt kérdés

A 10 éves Ford Focusom eléggé rozsdásodik, kb. az összes ajtó alját megkezdte, ezt le is kezeltettem autószerelőnél. Azonban mikor hazahoztam (pont nem használtam a kocsit utána 2 hétig), észre vettem alvázfestés után, hogy a hátsó lökhárító elem ferdén van a helyén (valaki leszedhette a szerelőnél az alvázfestéshez?!) és a szélén, ahogy csatlakozik a felette lévő elemhez, eléggé elkezdett lepattogni a festék, egy 2 ujjnyi foltban teljesen lejött, rozsdás is alatta a fém, plusz még 2-3 foltban kezd lejönni a festék. Ahogy hozzáértem, még több festék pattogzott le. Még nem annyira feltűnő a dolog, de érdemes még most lefestetnem? Pont van festék hozzá (törés miatt 2 hónapja javították)...

A másik, hogy az alvázfestés után azt mondta a karosszériás, hogy a bal első sárvédőnél eléggé rozsdás. Ezzel érdemes foglalkozni, megcsináltatni esetleg? Plusz hátul dobfékek vannak rajta, azoknak a dobjai is nagyon rozsdásak már. Hagyjam ezeket a dolgokat, nem érdemes költeni rájuk vagy elvigyem karosszériáshoz? Ha esetleg csak a foltokat festetem le, ráadásul viszem a festéket, nem röhögnek körbe emiatt (hogy ilyen aprósággal odafutkozom)?

2015. aug. 8. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha hosszú távra tervezel az autóval, mindenképpen. Egy gyakorlott lakatos szépen meg tudja csinálni az összes említett hibát.
2015. aug. 8. 22:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha hosszú távra tervezed a kocsit, persze hogy érdemes vele foglalkozni. Amúgy úgy kezdeném, hogy rozsdaátalakítóval lekezelni és csak utána festeni / festetni.
2015. aug. 8. 22:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem röhögnek ki azért, mert pár rozsdafolttal odaviszem a kocsit? A sárvédőt először csak megnézném, ha nem vészes, nem költenék rá (persze ha túl drága...).
2015. aug. 8. 22:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként 3-4 éven belül túladnék rajta, ha úgy adódik, még előbb is. Ezért sem tudom...
2015. aug. 8. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Pér rozsdafolt? Azért elég durván hangzik, ahogy olvastam. Nekem is kereken 10 éves az autóm. Opel. Egyedül a lengőkarok környékén és a kipufogócsövön vannak rozsdapöttyök, még az alváz is makulátlan, de én már ezért is elkezdtem aggódni.

Ha 3 év múlva eladod, nem biztos, hogy megéri rá ennyit költeni. Azért ez nem kis meló meg nem kevés pénz...

2015. aug. 9. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!