Melyiket ajánljátok inkább Mazda 323 1.5 vagy Renault Clio 1.4 16v?
Autót szeretnék cserélni, de nem tudom melyiket válasszam
átírás és biztosítás tekintetében ugyan az a kettő.Megbízhatóság,alkatrész árak tekintetébe melyiket érdemes venni
Bárdi és Unix webáruházból ki lehet szedni mihez mennyi.
Persze függ attól is, hogy milyen évjáratú autóról beszélünk és persze mennyit szánsz rá
Szia! Most egy 99-es 323 F 1,5-öt hajtunk 2 éve. Előtte volt egy csomó Clio/Thalia/Megane 1,2T, 1,4 8v, 1,4 16v, 1,6 8v, 1,5 dci, 1,9 dti.
Kezdjük ott, hogy nem egy kategória a kettő. A 323 belül még a Meganenál is nagyobb kicsit, szóval belméretre, csomagtérre kb 1,5* akkora, mint egy Clio.
Elég strapabíró szerkezetileg, viszont a rozsda nagyon megkezdete már ezeket, komolyan érezni, hogy minden vékony. Ezért belül hangos is(motorhang, szélzaj, stb). Motorja sehol sem erős, nem is nyomatékos, ellenben elég iszákos, 7,3 alá eddig nem tudtuk vinni, pedig lámpát nem lát.
A Clio sokkal lakályosabb, csendesebb. Futóműve puhább, de mégis ugyanolyan stabil. Motorikusan az 1,4 16v szerintem a legjobb, van egy kis nyomatéka is, ha pörgeteg, nem fogy ki. Bőven 7 alatt fogyaszt, de nyugisan simán 6 körül.
Még annyi, hogy a Clioban van pár olyan extra, ami nagyon kényelmessé teszi az életet pl a Mazdához képest:
- gyári távos központi
- késleltetett lekapcsolású belső lámpa
- ha megy az ablaktörlő, hátramenetbe kapcsolva automatán elindul a hátsó is.
Ezek hülyeségnek tűnhetnek, de ha egyszer megszoktad, nagyon zavaró a hiánxuk.
Szóval ha nem kell nagy kocsi, akkor szerintem a Clio sokkal jobb autó.
Azt azért még elmondom, hogy ennyi idő kocsiknál az állapot a legfontosabb. Ezért vettük meg a Mazdát. Cliot nem találtam ilyen állapotban ennyiért.
3-as vagyok.
Még annyit, hogy Clioból legjobban a 2000 előtti 1,4 8v-t ajánlom. Belül sokkal jobbak az anyagok, a frissített változat kicsit olcsósítottnak tűnik.
Ha meg fiatal vagy, akkor keress egy 1,4 16v Tech'Roadot, az nagyon szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!