Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Február végén kell jelentkezne...

Február végén kell jelentkeznem egyetemre, gimnáziumba járok A jegyeim viszonylag jók, viszont nem tudom milyen szakra jelentkezzek, elég motiválatlan. Mennyire nehéz egy mérnöki vagy jogi kar? Ezekre mondják hogy jó diplomák. (bővebben lenn)

Figyelt kérdés
Szóval nem igazán szeretek meg nem is szoktam nagyon tanulni, a jegyeim 3-4-5 között mozognak, informatika és matematika téren nagyrészt csak ötöseim vannak. Ezek sem túlságosan érdekelnek, csak viszonylag mennek, de például semmi motivációm törire magyarra meg ilyeneket tanulni. Jól el vagyok amúgy, szoktunk focizni, xboxozni haverokkal, filmezni itthol tesómmal, anyuékkal, szóval én jól érzem magam tanulás nélkül is meg elvagyok, csak most valamit mégis meg kellene jelölni de igazából nem nagyon érdekel most semmi még annyira. Ti mit jelölnétek meg ? Egy gépészmérnöki szak például tényleg olyan hogy aki elvégzi tuti lesz munkája meg jó fizetése? Arról például ezt mondták. Meg még a jogit mondták ilyennek, de akkor már inkább gépészmérnöki kar tetszik, ott biztos van sok érdekes dolog, meg akkor legalább lenne gondolom értelme, mert néztem a felvin hogy gépészmérnöki diplomával 3 hónapon belül elhelyezkedik több mint 80%, fél éven belül pedig 90 % felett van az elhelyezkedési arány ami kiemelkedően jó.
2022. jan. 2. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Már az első állításod hibás... Február 15-IG van lehetőséged jelentkezni, ami február közepe, február végén legfeljebb a sóhivatalba mehetsz jelentkezni. A jelentkezést akár má ma is megteheted (mi több, érdemes minél hamarabb nekiállni, nehogy valami lemaradjon).

Olyan szakot kell választanod, amiben el tudod képzelni magad a jövőben, mert máskülönben egy pokol lesz az életed.

Ne azt nézd, hogy mivel lehet hamar elhelyezkedni, mert többnyire nem ez a fő szempont; egy mérnöki egyetemen gyakorlati időt is el kell tölteni ahhoz, hogy diplomához juthass, és rendszerint a gyakorlati helyen maradnak az emberek a diploma megszerzését követően is, szóval nem a munkakeresés lesz a legnagyobb gond.

De az is lehet, hogy egy szakmával jobban járnál. Egy jó kőműves vagy hidegburkoló még akár többet is tud keresni, mint egy gépészmérnök (már ha csak a jó kereseti lehetőség a fő szempont).

2022. jan. 2. 15:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudtam hogy február 15. a határidő mivel osztályfőnökünk azt mondta az utolsó órán hogy február végéig még van időnk dönteni hova megyünk. Nálunk az osztályból még senki sem jelentkezett sehova szerintem, most decemberbe volt ez téma. Most januárba több előadás is lesz egyetemekről meg megyünk mi is január végén egyetemi látogatásra is Pestre és Győrbe is, aki jelentkezett, sokan megyünk mert akkor nem kell bemenni azon a nap iskolába se, igaz elvileg csak gyakorló óra meg tesi lesz azoknak akik maradnak. A gépészmérnöki szakmában végzett most egy távoli rokonom, másod unoka testvérem, és dolgozott már mérnökként egy cégnél fél éve ahol leigazoltak neki valami igazolást hogy szerzett gyakorlatot mert az kellett, gondolom ez az amit mondtál, viszont azt mondták neki hogy maradhat dolgozni a cégnél de nem tudják megemelni egyenlőre a fizetését meg jobb beosztásba tenni hanem maradna amibe van, és egykét hét alatt el tudott menni dolgozni egyből egy másik céghez ahol jó fizetést szerzett.
2022. jan. 2. 15:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj továbbtanulni ha ennyire hidegen hagy.
2022. jan. 2. 16:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak a leírtak alapján és jóindulatból mondom, de a jogot nem ajánlanám neked. Az első évben túlnyomó részt történeti (igaz nem köz-, hanem alkotmány- és jogtörténet, de az se sokkal jobb) tárgyak vannak, amik a továbbiak szempontjából nagyjából haszontalanok, ellenben rendesen megszenvesztenek vele, hogy kiessenek a hallgatók. Kb. arról szól, hogy mennyit vagy hajlandó elviselni azért, hogy tényleg jogász lehess, sokan már a vizsgaidőszak előtt le is lépnek inkább.
2022. jan. 2. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!