Látni kéne az akkor adásvételin az összeget amennyiért elkelt, valamit ha majd most eladják azon is.
jan. 10. 14:36
12/21 A kérdező kommentje:
11#
Ez igaz
2015-ben 4,7 milliós irányár volt megadva
Most pedig 25 milliós irányár van megadva
jan. 10. 14:41
13/21 anonim válasza:
Simán lehet hogy akkor is kevesebbért ment el... meg lehet hogy most is kevesebbért fog.. Esetleg privátban akár megmutatnád a hirdetést, kíváncsi lettem.
jan. 10. 14:45
14/21 anonim válasza:
Sztem most értek el egy olyan platot az árak amit egyszerűen már az átlag nem tud kifizetni. Nem hiába adtak el fele annyi ingatlan tavaly mint 2022ben. Osztrak határ mellett lakok. Nem kell arányaiban mar itt például olyan sok különbözetet osszeraki, hogy hazai ingatlan helyett az osztrák oldalon vegyen az ember. És az mégiscsak Ausztria mar.
jan. 10. 17:01
15/21 xswerdy válasza:
biztos, hogy akkor elkelt? Vannak házak, amiket 20 évig hirdetnek, mindig éppen annyival a piaci ár felett, hogy ne vegyék meg.
jan. 10. 18:10
16/21 anonim válasza:
A házak ára nem tudom mennyit emelkedett az viszont biztos hogy a hitel 2016-ban tesóméknak a fizetésük 11%-a volt, most kiszámoltam és 33%-ra jön ki.
Ha más nem is a hitel 3x annyi 🙃
jan. 10. 19:43
17/21 anonim válasza:
#14 Nem adtak el dupla annyi ingatlant 2022-ben, mint 2023-ban. Amikor ilyen durván túlzol akkor hiteltelenné teszed a megjegyzésedet miközben lenne alapja. Jó lesz az 25%-os csökkenésnek is.
Nem, nem normális. Ez nemzetközi trend, részben köszönhető a 2008-as válságnak, az Airbnb terjedésének, az állam cégeknek valö kedvezésének. Az ingatlanokra befektetésként tekint már a piac és az állam is, pedig lakhatásként kellene. Valamint ha megnézed minden a szolgáltatás irányába tolódik, hogy a fogyasztó ne vehessen meg valamit és legyen az övé, hanem mindig legyen rákényszerítve a fizetésre, szokjon hozzá, hogy nincs olyan, hogy az enyém, hanem csak olyan van, hogy használom. Az ingatlanokkal sincs másként.
jan. 10. 22:59
19/21 anonim válasza:
A falusi CSOK emelt a falusi ingatlanárakon. Az is lehet,hogy a környék infrastruktúrája változott, pl az utak állapota,a település elérhetősége, vagy esetleg munkahely éltesült a közelben. Ez mind dob az áron.
jan. 11. 09:42
20/21 anonim válasza:
Töröljenek el minden támogatást (CSOK, babaváró stb).
Tiltsák be a lakhatás befektetésként való kezelését.
Építsenek újabb lakásokat, legyenek bérlakás programok.
Tiltsák be a külföldiek itteni lakásvásárlásait.
Garantálom, hogy két éven belül megoldódna a lakhatási válság. 💥
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!